Mainos

Kirjaseikkailu 2001 käynnistyy sadoilla tapahtumilla

Ensi vuonna käynnistyy valtakunnallinen kampanja, jonka tavoitteena on saada piintyneinkin kirjavihaaja ymmärtämään, miten tärkeää on, että lapsille luetaan vauvasta alkaen ja toisaalta saada vastahakoisinkin nuori tarttumaan kirjaan.

Muutaman päivän kuluttua käynnistyvässä Kirjaseikkailu 2001 -kampanjassa on satoja tapahtumia. Lasten- ja nuortenkirjallisuuden merkitystä rummutetaan televisiossa, radiossa, neuvoloissa, päiväkodeissa, kouluissa ja tietenkin kirjastoissa sekä kirjakaupoissa. Tavoitteena on siis paitsi tehdä lasten- ja nuortenkirjallisuutta tutuksi, herättää samalla lukuhalua ja korostaa lukemisen merkitystä lapsen kehityksessä ja elämässä. Kirjaseikkailuvuosi aloitetaan tammikuussa, Helsingin starttitapahtuma on Lasipalatsissa. Myös muualla maassa tapahtuu, esimerkiksi Oulussa, Savonlinnassa, Vaasassa, ja Inarissa.

Vuoden mittaan järjestetään kirjailijakiertueita ja kirjailijatapaamisia, seminaareja ja näyttelyitä. Teemavuodesta valmistetaan lisäksi laajoja näyttelyitä, muun muassa Rudolf Koivun palkituista lastenkirjakuvituksista. Kirjaseikkailu saa myös omat nettisivunsa.

Alkuvuodesta puhutaan pienistä lukijoista, kuvakirjoista ja yhdessä lukemisesta. Kevään teema on Kirja tekee hyvää, syksyllä keskitytään 6-12 vuotiaisiin lukijoihin ja loppuvuodesta tarjontaan nuorille. Kirjaseikkailuvuoden suojelijaksi on lupautunut Tasavallan Presidentti Tarja Halonen. Taloudellista tukea hanke on saanut mm. opetusministeriöltä ja Suomen Kustannusyhdistykseltä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.