Mainos

Kirjallisuuden valtionpalkinnot Seppälälle ja Kirjalaiselle

Kirjallisuuden 75 000:n markan valtionpalkinnot ovat saaneet kirjailija Juha Seppälä ja kääntäjä Erkki Kirjalainen. Palkitsijat luonnehtivat Juha Seppälää lyhyen proosan taitajaksi ja novellien aseman vahvistajaksi, jonka tänä syksynä ilmestynyt novellikokoelma "Suuret kertomukset" on mestarillinen. Kahdeksan novellikokoelman lisäksi Seppälä on kirjoittanut kuunnelmia ja kuusi romaania. Erkki Kirjalaista kehutaan romaaniset kielet erinomaisesti hallitsevaksi kääntäjäksi, joka viime vuosina on keskittynyt Nobel-kirjailija Jos Saramagon teosten suomentamiseen.

-Saramagon huikean eriskummallisten, mielikuvituksellisten ja usein allegoristen romaanien suomentaminen vaatii erinomaisen kielentajun ohella laajaa yleissivistystä, muistuttavat palkitsijat valtion kirjallisuustoimikunnasta.

Kirjalainen on ollut yli 30 vuotta tv-kääntäjä MTV:ssä. Hän laadukkaan työnsä jälki näkyy esimerkiksi elokuvissa ja monissa tv-sarjoissa.

Kirjastot lamakierteessä

Palkinnot luovuttanut kulttuuriministeri Suvi Linden kiinnitti palkintopuheessan huomiota kirjastojen supistuviin määrärahoihin.

-Lyhytnäköinen politiikka on jo antanut merkkejä vaikutuksestaan. Määrärahojen jatkuvasti pienentyessä kirjastot ovat vaarassa joutua supistusten kierteeseen, kun aineiston yksipuolistuessa lainausluvut pienenevät, ja kirjastojen käytön vähentyessä vuosittaiset määrärahat supistuvat entisestään, Linden huolehti. (MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.