Mainos

Kirjailijakoulussa aloitti yhdeksän kirjoittajaa

Gummeruksen kirjailijakouluun hakeneiden liki 700:n joukosta on valikoitunut yhdeksän parhaan kirjoittajan joukko, joka on aloittanut opinnot. Koulutukseen päässeet valittiin hakemusten ja haastatteluiden perusteella ja loppusuoralle päässeiden kirjoittajien taso on erittäin korkea.

-Saimme paljon hyvätasoisia tekstejä. Terävin kärki erottui joukosta selvästi, ja valittujen tuntumassakin oli monia kiinnostavia kirjoittajia. Tärkein valintakriteeri oli korkeatasoinen romaanikäsikirjoitus. Koulutuksessa työstämme tekstiä kohti valmista romaania. Käsikirjoitusten tarinat peilaavat meidän aikamme ihmiskäsitystä ja ristiriitoja, mutta syvempää löytyvät ajattomat, perusinhimilliset teemat, kertoo toimituspäällikkö Tero Liukkonen.

Koulutukseen valitut ovat kotoisin eri puolilta Suomea ja he ovat 24-56 -vuotiaita. Heillä on monipuolista kirjoittamistaustaa ja useilla kirjoittamiseen tai taiteelliseen luomistyöhön liittyvä ammatti.

-Koulutus koostuu viikonlopputapaamisista ja muista intensiivijaksoista sekä itsenäisestä etätyöskentelystä. Käsikirjoituksen uudelleenkirjoittaminen ja muokkaaminen vaatii valtavasti työtä ja omistautumista, mutta tähän kirjoittajat ovat halukkaasti sitoutuneet.

Kirjailijakouluun haki 686 kirjoittajaa. Koulutuksen tavoitteena on valmentaa pitkälle edistyneistä proosan kirjoittajista ammattikirjailijoita. Kirjailijakouluun hyväksyttyjen ja sen menestyksekkäästi suorittaneiden on mahdollista saada esikoisteoksensa julkaistua. Opetuksesta vastaavat kirjoittamisen käytännön ohjauksen osalta toimituspäällikkö, kirjailija Tero Liukkonen ja romaanikerronnan teorian osalta Helsingin yliopiston Kotimaisen kirjallisuuden professori Jyrki Nummi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.