Kirjailija Jari Tervo MTV:lle: "Kuvittelin, että kaikki tuomitsevat rasismin"

Kirjailija ja televisiopersoona Jari Tervo toteaa MTV:n haastattelussa, että rasistisen mölyn määrä on kasvanut suomalaisessa yhteiskunnassa

Kirjailija Jari Tervo on viime vuosina antanut voimakkaita lausuntoja yhteiskunnan nykytilasta. Tänä syksynä hän nousi otsikoihin, kun hän kutsui suomalaisia autistiseksi kansaksi Helsingin Sanomien haastattelussa.

Tervo osaa nimetä syyn sille, miksi hän haluaa osallistua julkiseen keskusteluun ja kertoa mielipiteensä, vaikka se synnyttäisikin voimakkaita vastareaktioita. 

– Se, että olen alkanut puhua isoista yhteiskunnallisista asioista, johtuu yksinkertaisesti siitä, että minä hölmöyksissäni kuvittelin pitkään aikuisiälle asti, että kaikki ovat tällaisista asioista samaa mieltä. Kaikki tuomitsevat rasismin kaikissa sen muodoissaan. Niin minä kuvittelin.

– Elin tässä uskossa oikeasti. Sen jälkeen Suomeen alkoi tulla turvapaikanhakijoita ja netti alkoi täyttyä normaalilla taustamelulla. Yhteiskunnan normaali taustamelu on nykyisin rasistinen kakofonia.

Tervo kokee, että julkisen mölyn määrä on lisääntynyt voimakkaasti viime aikoina.

– Nyt elän siinä uskossa, että rasistit suomalaisessa yhteiskunnassa ovat pieni, äänekäs vähemmistö, joka haluaa esiintyä hiljaisena enemmistönä.

Katso Tervon haastattelu kokonaisuudessaan jutun yläosasta videolta. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja