Mainos

Kirja: Reagan sairasti Alzheimerin tautia jo presidenttinä

Edesmennyt Yhdysvaltain presidentti Ronald Reagan kärsi Alzheimerin taudista jo olleessaan presidenttinä, kertoo hänen poikansa ensi viikolla ilmestyvässä kirjassaan.

Ron Reaganin mukaan varhaiset merkit taudista näkyivät, kun hänen isänsä ensimmäisestä presidenttikaudesta oli kulunut kolme vuotta.

- Osa äänestäjistä alkoi verrata isääni vanhaan pappaan, joka loputtomasti vain etsii lukulasejaan. Ja mikä pahinta, isäni tuntui osoittavan nämä luulot todeksi. Surin, kun näin miten isä yritti selviytyä töistään muistiinpanojaan selaillen ja sanojaan etsien, mikä ei ollut lainkaan tyypillistä hänelle. Hän näytti väsyneeltä ja hämmentyneeltä, kirjassa kerrotaan.

Ronald Reaganin säätiö kiisti lauantaina kirjan tiedot. Säätiön mukaan useat lääkärit ovat jo aikaisemmin vahvistaneet, että tauti havaittiin Reaganilla vasta viisi vuotta sen jälkeen kun hänen toinen kautensa oli päättynyt.

Ron Reagan on nuorin presidentin neljästä lapsesta. Ronald Reagan oli Yhdysvaltojen presidenttinä vuosina 1981-1989. Hän kuoli vuonna 2004.

(MTV3 - STT - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.