Kimi Räikkösestä on tullut päivätöitä tekevä perheenisä ilman kalenteria: ”Vaimoni kertoo minulle monesti lentoaikani”

Lyhyen ajomatkan päässä Alfa Romeon F1-tehtaalta asuva Kimi Räikkönen kertoo elävänsä yhä vailla minkäänlaista suunnitelmaa tulevasta. Pakolliset menot ovat aina jonkun muun kalenterissa, ei hänen.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Australian GP suorana 15.-17.3.
Ke: Kauden avajaiset klo 08.10
To: Formulasirkus klo 22.35 (MTV3)
Pe: 1. harjoitukset klo 02.55,
2. harjoitukset klo 06.55
La: 3. harjoitukset klo 04.55, aika-ajot klo 07.55, ennakkotunnelmat klo 07.00
Su: Australian GP klo 07.10, ennakkotunnelmat klo 06.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Räikkönen puhuu perhe-elämän ja F1-uran yhdistämisestä Beyond the Grid -podcastin haastattelussa. Kun kotona ovat neljävuotias poika Robin ja pian kaksi vuotta täyttävä tytär Rianna, kotoa lähtemiset ovat muuttuneet vaikeammiksi.

Robin on tosin jo Räikkösen mukaan ylittänyt pahimman isän jalassa roikkumisessa.

– Se ei ole enää hän, joka tekee sitä. Pikku tyttö on alkanut tulla siihen ikään, Räikkönen kertoo F1-toimittaja Tom Clarksonille.

– Ei se tietenkään ole mukavaa. Niinä hetkinä tuntee olonsa aika syylliseksi, mutta he ovat tietysti siinä iässä ja sitten kun he alkavat tajuta sen, he ovat enemmän sinut sen kanssa. Ei se ole ihanteellista, mutta tällaista elämä on.

– Suurin osa ihmisistä tekee kuitenkin töitään, joten se on isossa kuvassa aika normaalia. Mekin totumme uusiin aikatauluihin, ja sama on lasten kanssa.

Kymmenestä kolmeen -isä

Tallin vaihdon myötä myös Räikkösen työmatka lyheni merkittävästi. Enää tehtaalle lähteminen ei vaadi siirtymistä maasta toiseen, vaan perille Sveitsin Hinwiliin pääsee helposti moottoritietä pitkin Räikkösen kotoa.

– Voin ajaa puolessa tunnissa tehtaalle, tehdä siellä asioitani ja ajaa takaisin. Kaikissa muissa tiimeissäni olen joutunut aina lentämään edestakaisin, Räikkönen kertoo.

Toimittaja naurahtaa tässä kohtaa, että Räikkönen on vaihtanut päivävuoroon ”yhdeksästä viiteen”.

– Kymmenestä kolmeen, Kimi tokaisee.

– Joskus kun on pikkujuttuja tehtävänä siellä, menen sinne poikani kanssa, joskus koko perheen kanssa, hän jatkaa.

Minttu-vaimo kertoo lentoaikataulut

Pärisevät laitteet ovat alkaneet kiinnostaa perheen Robin-poikaa, mutta ainakaan toistaiseksi Kimi ja Minttu Räikkönen eivät ole viety pyynnöistä huolimatta vieneet häntä ajamaan kartingia. Kimin mukaan tämä saattaa olla tulevan kesän suunnitelmissa.

Tai siis, jos hänellä olisi ikinä mitään suunnitelmia.

– Minä sen stressaa siitä, koska en muutenkaan suunnittele mitään, Räikkönen toteaa lasten tulevista harrastusmahdollisuuksista.

– Tietysti tiedän, että minulla on sopimus kahdesta vuodesta, mutta sen lisäksi ei ole yhtään mitään suunnitelmia.

– En edes halua tietää mistään. Kun olen kotona, vaimoni monesti kertoo minulle, että mihin aikaan lentoni on. Se on minulle paljon helpompaa, hän sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat