Kimi Räikkönen pamauttaa: Juhliminen on tehnyt minusta paremman F1-kuskin

Kimi Räikkönen arvioi, että juhliminen on tehnyt hänestä paremman F1-kuskin. Alfa Romeon suomalaistähti puhuu aiheesta formula ykkösten Beyond The Grid -podcastissa. 

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Australian GP suorana 15.-17.3.
Ke: Kauden avajaiset klo 08.10
To: Formulasirkus klo 22.35 (MTV3)
Pe: 1. harjoitukset klo 02.55,
2. harjoitukset klo 06.55
La: 3. harjoitukset klo 04.55, aika-ajot klo 07.55, ennakkotunnelmat klo 07.00
Su: Australian GP klo 07.10, ennakkotunnelmat klo 06.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Räikkönen viittaa legendaarisen F1-kuntoguru Josef Lebererin filosofiaan, jota osaltaan kuvaa Lebererin kertoma esimerkki viime vuosikymmenen alusta. Leberer oli tuolloin treenauttamassa Räikköstä tämän F1-uran debyttikauden 2001 alla Alpeilla. Leberer oli vienyt Räikkösen kuuden uuvuttavan treenipäivän jälkeen pizzalle, ja kysyi, haluaisiko Kimi oluen pizzan alas huuhtomiseen.

– Todella, saisinko? Räikkönen uteli Lebererin muistelujen mukaan.

– Sanoin, että totta kai. Teet kovaa töitä, pieni kalja ei ole ongelma, Leberer vastasi.

Räikkönen on sanojensa mukaan pitänyt Lebererin filosofiasta kiinni läpi uransa. Räikkönen kertoo tiedostavansa, että hänestä on vitsailtu usein bilehilenä, mutta vuoden 2007 F1-mestari nostaa samalla esille mielenkiintoisen väitteen.

– Minusta se on enemmän totta kuin vitsi, että olen usein ajanut paremmin, kun olen tehnyt kisojen välissä mitä tahansa sen sijaan etten olisi pitänyt kivaa, juonut ja sellaista.

Räikkösen mukaan hänen kesän 2013 kisasuorituksensa käyvät osoitukseksi metodinsa toimivuudesta. Räikkönen oli tuolloin läpi kauden Lotuksella oivassa vedossa ja naputteli huippukisoja palkintosijoja myöten.

– On liian monia todistettuja teorioita siitä, että ajat paremmin sen jälkeen, kun olet pitänyt vähän hauskaa. Koko kesä oli enemmän tai vähemmän ajamista ja juhlimista. Se ei ollut mitään uutta – minulle se oli normaalia. Ulkoapuolen se saattaa näyttää vähän oudolta, mutta minulle se oli menneisyydessä hyvin tavallinen tarina.

– Ajattelin aina, että se saa sinut rentoutuneemmaksi ja sinun täytyy yrittää ja keskittyä radalla enemmän, koska olet vähän epävarma. Silloin lopulta tulokset ovat parempia, Räikkönen sanaili.

Lue myös:

    Uusimmat