F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Kimi Räikkönen kuunteli perheen toiveita ennen jatkopäätöstään – "Eiköhän sellainen päivä tule tässä vielä"

4:17
Kimi Räikkönen kiteytti uransa jatkon syyt MTV:n haastattelussa.

Kimi Räikköselle F1-uran jatkamisessa ei ollut kyse pelkästään tallinsa Alfa Romeon kanssa neuvottelemisesta. Kotona hänellä oli vielä kolme neuvottelukumppania lisää.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Emilia-Romagnan GP Imolan radalla suorana 31.10.-1.11.
La: harjoitukset klo 10.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Emilia-Romagnan GP klo 14.05, ennakkotunnelmat klo 13.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Räikkönen, 41, päätti tehdä vuoden jatkosopimuksen Alfa Romeon kanssa. Kaikkien aikojen eniten F1-kisoja ajaneella kuskilla ei ole vielä kiirettä siirtyä täysipäiväiseksi perheenisäksi, vaikka keskustelua asiasta käytiinkin.

– Totta kai me keskustelemme. Koetetaan tietenkin aina kaikkeen löytää sellainen keskitie, mutta ei heillä ollut mitään sitä vastaan, Räikkönen kommentoi C Moren haastattelussa.

– Minun päätökseni se oli loppupeleissä, että jatkan tai en. Totta kai he varmaan tykkäisivät, että olisin enemmänkin kotona, mutta eiköhän sellainen päivä tule tässä vielä, että sitten pystyy ollaa koko ajan.

Perhe on tottunut jo tällaiseen arkeen, että Räikkönen saattaa olla useamman päivän poissa kotoa ja sitten taas pitkiä jaksoja paikalla.

– Olen varmaan aikaisemminkin sanonut, että jos tekisi enemmän normaalitöitä, niin varmaan olisi päivät aina poissa ja nyt on ehkä muutaman päivän poissa, viikon verran joissain tapauksissa ja sitten taas pidempään kotona, Räikkönen laskeskelee.

Selkä yhtä rikki kuin 15 vuotta sitten

Jatko on nyt selvillä vuodeksi eteenpäin, mikä on ollut Räikköselle varsin tavallista F1-sarjaan paluunsa jälkeen. Hän muistuttaa, että pidemmät sitoumukset eivät ole ennenkään olleet kiveen hakattuja. Näin kävi muun muassa vuonna 2009, kun lähtö tuli Ferrarilta ennen sopimuskauden päätöstä.

– Minulla ei ole koskaan ollut mitään pitkän ajan suunnitelmia. F1:ssä on hyödytöntä tehdä monen vuoden suunnitelmia, koska tiedämme ennestään, että asiat voivat muuttua. Ihan sama, onko sinulla sopimus tai ei.

– Olen aina ottanut vuoden kerrallaan ja jos tuntuu, että voisit tehdä jotain muuta, niin silloin sinun pitäisi, mutta tähän asti asiat menivät tähän suuntaan. Se on varmaa, että loppu on lähempänä kuin alku, joten katsotaan, mitä tulevaisuudessa tapahtuu, Räikkönen toteaa.

Kroppakaan ei ole vielä tehnyt päätöstä kuskin puolesta. Rajut G-voimat koettelevat edelleen yhtä pahasti kuin ennen.

– Selkäni on ollut paskana jo 15 vuotta, joten sillä ei ole niin merkitystä, Räikkönen naurahtaa.

– Se on ehkä vain parantunut. Et voi verrata sellaiseen, mitä oli esimerkiksi kymmenen vuotta sitten. Oloni tuntuu aamuisin hyvältä, joten vain sillä on väliä minulle.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja