Kimi Räikkönen rällää motocrossia, vaikka Ferrari-sopimus kieltäisi: ”Ei minua kiinnosta”

Kimi Räikkösen mukaan F1-kisojen välissä voi loukata itsensä niin monella muullakin tavalla, joten motocross-ajelunkaan ei pitäisi olla erikseen kiellettyä. On toinen asia, mitä hänen Ferrari-sopimuksensa sanoo tästä huvittelusta.

MAINOS

F1 suorana C Morella – Brasilian GP viikonloppuna

Perjantai: Harjoitukset klo 14.55 ja 18.55.
Lauantai: Harjoitukset klo 15.55, aika-ajo klo 18.55
Sunnuntai: Brasilian GP klo 19.00, ennakkotunnelmat klo 17.30!

C Moren tarjonta avoinna 9.-11.11. Brasilian F1-viikonloppu kaikille ilmaiseksi!

C Moren sivulle pääset tästä

Videolla Räikkönen yrittää vältellä kysymyksiä Meksikon F1-kisan jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Räikkösen Porkkalanniemen tontilleen rakentama motocross-rata sai viime keväänä vihreää valoa Vaasan hallinto-oikeudelta, joten päristely on saanut jatkua siitä lähtien myös luvan kanssa.

Oman motocross-tiimin omistava Räikkönen suhtautuu lajiin intohimoisesti – jopa niin intohimoisesti, että F1-velvoitteet tuppaavat toisinaan rasittamaan harrastusta. Räikkönen kertoo asiasta F1:n Facebook-sivulla toimittaja Will Buxtonille.

– (Ajan) aina kun on aikaa. Minulla ei tietenkään ole sille niin paljon aikaa kuin toivoisin, koska työt aina…

– Tulevat tielle, Buxton täydentää.

– Joo, juuri niin, Räikkönen nauraa.

Räikköseltä kysyttiin myös mieleisintä asiaa, jota hän ei kuitenkaan pysty sopimuksensa takia tekemään. Tässä keskustelu kääntyi taas motocrossiin.

– Kyllä minä sitä voin tehdä. Ehkä sopimukseni sanoo, etten saisi tehdä sitä, mutta ei minua kiinnosta. Pitää tehdä sitä, mikä tekee sinut onnelliseksi elämässä, Räikkönen tokaisee.

– He (Ferrari) tietävät siitä eikä minulla ole ikinä ollut sen kanssa ongelmia. Se päivä voi koittaa, että loukkaan itseni, mutta se selvitetään sitten. Se on osa elämää, ja minusta on paljon vaarallisempiakin lajeja. Esimerkiksi pyöräily autojen seassa, ja aina voi kaatua vahingossa portaissakin.

– Mutta minä teen sitä silti. Ei minua kiinnosta, mitä sopimuksessa lukee, Räikkönen naureskelee.

Lue myös:

    Uusimmat