F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Kimi Räikkösen yllä on nyt valtava kysymysmerkki – Jäämiehen hyvä ystävä Toni Vilander jatkosta: "Vaikea tilanne"

4:05
Videolla Toni Vilander kertoo Kimi Räikkösen "terveisistä".

Jatkuuko Kimi Räikkösen F1-ura vielä tämän kauden jälkeen? Se on kysymys, joka on vain voimistunut alkukauden vaikeuksien jäljiltä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Espanjan GP suorana 14.-16.8.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Espanjan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Räikkönen siirtyi viime kaudeksi Alfa Romeolle, toisen Ferrari-vierailun jälkeen. Räikkönen solmi Alfa Romeon kanssa kahden vuoden mittaisen sopimuksen. 

Ja nyt jatko on tapetilla.

Räikkönen on viitannut useaan otteeseen siihen, että hänen formulauransa jatko liittyy motivaatiotasoon ja siihen, että onko ajaminen autourheilun kuninkuusluokassa enää mieluisaa.

– Hän on toistanut tuota useaan otteeseen. Hän ei olisi MM-sarjassa mukana, jos se ei olisi sellainen asia, joka on hänelle todella tärkeä juttu. Mutta nyt ollaan vaikeassa tilanteessa, C Moren F1-asiantuntija Toni Vilander miettii.

Vilander on Räikkösen hyvä ystävä ja hän tietää hyvin sen, millaisten kysymysten äärellä Räikkönen on.

Räikkösen talli Alfa Romeo on ollut koko alkukauden ajan F1-sarjan hännillä. Alfa Romeon vauhti on ollut surkeaa ja se on johtanut turhautumiseen.

– Letkan hännillä ajaminen, Nicholas Latifin ja George Russellin kanssa taistelu… se ei motivoi Kimiä kovin pitkälle. Se on tässä se vaikea juttu. Jos hän ajaisi pistesijoista ja olisi siellä aika-ajojen huipennuksen taitteessa, niin silloin Kimi olisi erittäin motivoitunut ja tekisi kaikkensa sen eteen, että hän voisi jatkaa ja ajaa vielä yhden kauden. Nyt asioita pitää miettiä vähän eri näkökannasta, Vilander pyörittelee.

Räikkösen kohdalla mitään ei kannata kuuluttaa kirkossa.

– Kimi on vähän sellainen formuloiden outolintu – erilainen tapaus. Yleensä Kimin statuksen kuljettajat miettivät sitä, että mikä on oikea ratkaisu ja mitä muut siitä ajattelevat. Kimi ei mieti yhtään niin. Hän tekee oman ratkaisunsa. Ja ensimmäinen henkilö, jota hän konsultoi, on varmaan Minttu (Räikkönen). Ja asioita käydään ensin perheen kanssa läpi.

– Jos lopetuspäätös häämöttää, niin siihen liittyy tietynlainen prosessi. Siihen liittyy matkustaminen ja yleisesti ajankäyttö. Kimiltä voidaan nähdä ja kuulla päätöksiä suuntaan tai toiseen, Vilander pohtii.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja