Kimi Räikkösen tallikaveri otti opikseen ensimmäisten F1-testiensä hermoilusta – sivuille vilkuillun sijaan katse on nyt täysin omassa työssä

0:45
Kimi Räikkönen ja Antonio Giovinazzi esittelivät Alfa Romeon uuden F1-auton Barcelonassa.

Ensimmäisen täyden kisakautensa jälkeen viisaampana F1-talvitesteihin palannut Alfa Romeon kuljettaja Antonio Giovinazzi ei tuijottele enää ajopäivän päätteeksi tuloslistoihin.

Giovinazzi kehittyi hyvää vauhtia kauden 2019 aikana oltuaan vielä alkukaudesta monissa asioissa tallikaveriaan Kimi Räikköstä perässä. Samalla ensimmäiset talvitestit menivät hiukan hermoillessa edessä olleesta savotasta.

Italialaiskuski kertoo MTV Urheilulle ottaneensa oppia viime talven testidebyytistään.

– Ei pidä katsoa liikaa tuloksia. Kukaan ei tiedä, mitä toiset ovat tehneet. Ei saa tuijottaa liikaa tuloksiin, vaan keskittyä omaan työhönsä. Todelliset tulokset näkyvät sitten Melbournen aika-ajossa, Giovinazzi listaa oppimiaan asioita.

Ensimmäisellä testiviikolla Giovinazzi oli liian kiireinen ajotehtäviensä ja tiimin järjestämien tilaisuuksien kanssa, jotta olisi tiiraillut muiden tekemistä kovinkaan tarkasti.

– En ole seurannut yhtään toisia autoja. Emme tiedä, kuinka paljon heillä on polttoainetta ja millaisilla moottoriasetuksilla he ajavat.

– On vaikeaa nähdä, kuka on nopea ja kuka ei. Toisella viikolla kaikki ajavat vähän lähempänä omia rajojaan, Giovinazzi tietää.

Alfa Romeo sai italialaisen mukaan jo ensimmäiselle viikolle joitain päivityksiä, mutta lisää on tulossa tälle viikolle. Giovinazzi oli ilahtunut auton ajettavuudesta.

– Auto on mennyt mielestäni oikeaan suuntaan. Se on ainakin helpompi ajaa. Meillä on kuitenkin vielä tekemistä maaliskuun puoliväliin asti. Toinen viikko osoittaa paljon siitä, missä olemme.

– Varsinkin viimeisessä sektorissa menetimme vielä paljon aikaa, mutta toisella viikolla saamme uusia päivityksiä, Giovinazzi tiivistää.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.