Kimi Räikkösen pomolta veikeä päivitys Jäämiehen tilanteesta – "Valmis painamaan!"

Uusi F1-kausi käynnistyy ensi viikolla Itävallassa. Suomalaiskuljettajien osalta tilanne ei ole muuttunut miksikään viime kauteen nähden. Valtteri Bottas jatkaa Mercedeksellä ja Kimi Räikkönen Alfa Romeolla. Räikkösen pomon Frederic Vasseurin mukaan F1-sarjan konkari Räikkönen on enemmän kuin valmis kauteen.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kauden avausviikonloppu ajetaan Itävallassa 3.-5. heinäkuuta!

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

F1-sesongin piti alkaa maaliskuun puolessa välissä Australiassa. Kuljettajat ja tallit matkustivat paikan päälle todetakseen vain sen, että koko kisaa ei ajeta. McLarenin työntekijän koronatartunta oli viimeinen sinetti ja Australian kisa päätettiin perua.

– Muistan hyvin, kuinka kävimme Melbournessa keskusteluja siitä, että menisimme ensin Bahrainiin ja jatkaisimme sieltä askel kerrallaan eteenpäin, Alfa Romeon tallipäällikkö Frederic Vasseur muistelee MTV Urheilun haastattelussa.

– Barcelonan talvitestien jälkeen meille tulikin neljän kuukauden mittainen tauko. Olemme nyt laittaneet kaiken valmiiksi ensimmäistä kisaa varten. Olen innoissani! Vasseur julistaa.

Viimeisten kuukausien aikana F1-tallien toiminta on ollut jäissä. Vasseur myöntää, että totaalinen sulkutila on aiheuttanut huolta ja tuskaa.

– Tässä on ollut pitkä pätkä, jolloin kukaan ei ole saanut kehittää autoa. Nyt, viimeisen kuukauden aikana, olemme saaneet tehdä töitä auton parissa. Mutta on mahdotonta sanoa, että missä menemme muihin nähden, Vasseur toteaa, viitaten Alfa Romeon iskukykyyn.

Innolla radalle

Viime kaudella Alfa Romeo aloitti vahvasti uuden kuskinsa Kimi Räikkösen johdolla. Suomalaiskonkari keräsi pisteitä kisasta toiseen, kunnes auton suorituskyky heikkeni ja eteen tuli teknisiä murheita.

Vasseur muistelee lämmöllä sitä, miten kaikki oli hyvin vielä viime kauden Itävallan kisassa.

– Mieleeni on jäänyt se, että aloitimme kisan erittäin vahvasti. Kimi taisi olla neljäs jonkun aikaa ja saimme kaksi autoa pisteille, Vasseur perkaa.

– Kyllä, tavoitteenamme on saada autot aika-ajojen kolmanteen osioon, Vasseur sanoo Alfa Romeon päämärästä.

Alfa Romeon suomalaiskuljettajan Räikkösen sopimus on katkolla tulevan kauden jälkeen. Jäämies itse on sanonut, että hän aikoo ajaa kauden läpi, minkä jälkeen hän tekee päätöksiä tulevaisuudestaan.

Ratkaisevassa roolissa on se, että nauttiiko 40-vuotias suomalaiskuski vielä F1-sarjassa ajamisesta.

Ainakin tällä hetkellä, Vasseurin mukaan, kaikki näyttää varsin hyvältä.

– Kimi oli ajamassa simulaattoriamme tiistaina. Hän on innoissaan ja hän haluaa päästä radalle.

– Hän on enemmän kuin valmis painamaan! Vasseur toteaa rehevän naurun kera.

Ennen kauden avauskilpailua F1-kuljettajat ja varikolla työskentelevät henkilöt testataan koronaviruksen varalta.

Vasseur ei odota tätä innolla.

– En ole ollut vielä testissä. Olen peloissani! Vasseur sanoo, odottaen uutta kautta kuitenkin leveän hymyn kera.

Alfa Romeon tallipäällikkö Frederic Vasseur on C Moren Urheilusuoran vieraana tänään kello 19.30 (C More Sport 1). Lähetys on nähtävillä myös MTV3:lla myöhäisillan Tulosruudun jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat