Kimi Räikkösen surkealle viikonlopulle vielä viimeinen niitti: FIAlta tyly tuomio kohutun rangaistuksen uusintakäsittelyssä

1:02
Kimi Räikkönen pyörähti Imolassa turva-auton takana ja menetti kaksi sijaa. Häntä rangaistiin, kun hän ei ajanut sääntöjen edellyttämällä tavalla varikolle ja päästänyt kaikkia kuljettajia ohitseen.

Kimi Räikkösen 13. sija Imolassa ajetusta F1-osakilpailusta on vahvistunut. Räikkönen putosi kilpailun jälkeen yhdeksänneltä sijalta saatuaan 30 sekunnin aikasakon.

Alfa Romeo esitti aiemmin tänä viikonloppuna FIAlle pyynnön Räikkösen rangaistukseen johtaneen tilanteen uudelleenkäsittelystä. Uusi käsittely myös myönnettiin, sillä FIAlla ei ollut olemassa vastaavaa ennakkotapausta.

Räikkösen saama rangaistus on puhuttanut, sillä Alfa Romeota hämmensi rangaistukseen johtaneessa tilanteessa kaksi päinvastaista sääntöpykälää. Näistä toista ollaan F1-mediassa esillä olleiden tietojen mukaan ilmeisesti poistamassa.

Nyt Alfa Romeo kertoo, ettei uusintakäsittely tuottanut tallin ja Räikkösen kannalta toivottua tulosta, vaan suomalaiskuljettajan 13. sija on ja pysyy.

– Tunnustamme FIAn ja tuomariston tekemän päätöksen pitää alkuperäinen rangaistus voimassa. Keskitymme nyt täysillä ensi viikonloppuna ajettavaan Espanjan GP:hen, talli tviittasi.

FIAn päätös oli samalla viimeinen niitti Räikkösen kannalta surkeasti sujuneelle GP-viikonlopulle Portugalissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja