Läheinen työtoveri kertoi Kimi Räikkösen vaikuttavimman piirteen – ”Tietokonettakin älykkäämpi”

Suomalaiskuski Kimi Räikkönen palasi Sauberille, nykynimeltään Alfa Romeolle talvella, kun hän teki tallin kanssa kahden vuoden mittaisen sopimuksen. Uusvanhassa tallissa Räikkönen on kerännyt hehkutusta monella saralla. Uutuusdokumentissa Räikkösen läheiset työtoverit puhuvat suomalaisesta.

Räikkönen on suorastaan kannatellut Alfa Romeota valmistajien MM-sarjassa. Suomalaiskuski on kerännyt kasaan 31 pistettä, kun taas hänen tallikaveri Antonio Giovinazzi on jäänyt kolmeen pisteeseen.

Betsafen tuottamassa dokumentissa Räikkönen puhuu urastaan ja Alfa Romeo -ajastaan. Ääneen pääsee myös Räikkösen läheisiä työtovereita.

– Hän on kuljettaja, joka ei vaadi sen kummempia tietoja kalustosta. Jos on jotain, mikä tuo lisää nopeutta, sen tiedon hän haluaa. Oli sitten kyse harjoituksista tai kilpailuista – muiden kuljettajien strategiat kiinnostavat. Tällaiselle tiedolle hänellä on ruokahalua, kisainsinööri Julien Simon-Chautemps sanoo Räikkösestä.

Alfa Romeon tallipäällikkö Frederic Vasseur listasi Räikkösen vaikuttavimman piirteen.

– Kokemus. Millainen kokonaiskuva ja ymmärrys hänellä on viikonlopuista ja itse kisasta.

– Kisan aikana hän on kenties tietokonettakin älykkäämpi. Hänellä on aina tilanne hallussaan ja hän tekee jatkuvasti järkeviä valintoja radalla – esimerkiksi energian käytön suhteen. Se on vakuuttavaa, Vasseur hehkuttaa.

– Hän on todellinen kilpa-ajaja. Hän elää ajamiselle, eikä hän kaipaa muunlaista motivaatiota, Simon-Chautemps toteaa ”Jäämiehestä”.

Linkki dokumenttiin löytyy tästä.

Lue myös:

    Uusimmat