F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Kimi Räikkösen pomo löi karut faktat pöytään – "Jos niin käy uudelleen, se on game over"

0:45
Kimi Räikkönen ja Antonio Giovinazzi esittelivät uuden Alfa Romeon Barcelonassa

F1-talli Alfa Romeo ei aio kehittää autoaan kesän jälkeen, jotta se voi valmistautua parhaalla mahdollisella tavalla kauteen 2022, jolloin sarjan säännöt kokevat radikaaleja muutoksia. Tallin suunnitelmista kertoi maanantaina sen tekninen johtaja Jan Monchaux. 

Sveitsiläistalli operoi parhaillaan rajoitetulla budjetilla, eikä sillä ole sääntöuudistusten lähestyessä aikaa tai rahaa tehdä alkavan kauden autoon satsauksia, jotka voisivat pisteillä mitattuna tuoda parhaimmillaankin vain niukkoja palkintoja.

– Meillä on vuori kiivettävänä vuodelle 2022. Meidän on pitänyt rakentaa kokonainen auto rajoitetulla budjetilla. Se on hirviömäinen haaste kaltaisellemme yritykselle, Monchaux sanoi Reutersin haastattelussa.

Kausi 2022 edustaa mahdollisuutta aloittaa kaikki alusta. Alfa Romeo haluaa palata sarjan keskikastiin sijoituttuaan kolmena vuotena peräkkäin kahdeksanneksi.

Nykyiset autot muistuttavat huomattavasti vuoden 2020 vastaavia pienillä aerodynaamisilla muutoksilla maustettuna. Kausi 2022 edustaa kuitenkin merkittävää suunnanmuutosta yhdessä 18-tuumaisten renkaiden kanssa.

– Mitä enemmän aikaa vietämme vuoden 2021 auton kanssa, sitä vähemmän meillä on resursseja tehdä hyvää työtä ensi vuoden auton kanssa, Monchaux sanoi.

Monchauxin mukaan tiimi on kantanut raskasta kuormaa jo vuodesta 2017 lähtien, kun se kilpaili Sauberin nimellä ja sijoittui valmistajien lopputaulukossa kymmenenneksi jääden kärjen vauhdista peräti neljä sekuntia.

– Jos niin käy uudelleen, se on game over. Emme voi siis hukata valmistaumista seuraavaan kauteen. Luulen, että monet tallit ajattelevat samoin. Emme tuo autoon päivityksiä kesän jälkeen, se on aika selvää.

– Jotkut saattavat taistella mestaruudesta, he saattavat kehittää autoa pitempään, koska mahdollisuus voittaa mestaruus on ainutlaatuinen. Me emme kuitenkaan missään nimessä aio tehdä niin. Lopetamme auton kehittämisen paljon tavallista aikaisemmin jo rajoitetun budjetinkin vuoksi, Monchaux muistutti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja