Kimi Räikkösen pomo helpottuneena – F1-kauden avauskisassa lupaavia merkkejä

F1-kauden avauskisassa Australian Melbournessa Kimi Räikkönen ajoi Alfa Romeollaan kahdeksanneksi. Vaikka Räikkönen itse ei ollut täysin tyytyväinen aloitukseen, oli italialaissveitsiläistallin pomo Frederic Vasseur helpottunut viikonlopun annista.

Vasseurin mukaan tallin toisen kuljettajan, Antonio Giovinazzin auto koki kolhun heti ensimmäisellä kierroksella. Tämän myötä F1-tulokaskuski oli suurien haasteiden keskellä.

– Hän menetti paljon pitoon liittyvää suorituskykyä. Kisa oli siinä vaiheessa enemmän ja vähemmän paketissa, Vasseur sanoi Giovinazzin haasteista Autosportille.

Sen sijaan Räikkönen taisteli tiukasti noususta ylemmäs. Kokenut suomaaliskuski tuli maaliin aivan Renaultin Nico Hülkenbergin imussa.

Räikkönen tappeli niin sanotun keskiryhmän kärkipaikoista. Se meni tällä kertaa Haasin Kevin Magnussenille, joka oli kuudes.

– Taistelu oli hyvin tiukkaa. Varikkomuurilta oli tietenkin haastava tarkistella koko kuvaa, mutta mielestäni sijojen 7-11 välillä nähtiin mainio kisa, Alfa Romeon tallipäällikkö Vasseur mietti.

Vasseurin mukaan Melbournen kisa antoi talille lupaavia merkkejä suurten kysymysmerkkien jälkeen.

– Barcelonassa ajettujen talvitestien toisen viikon jälkeen emme olleet hirveän optimistisia. Lopussa pääsimme aika lähelle Hülkenbergia, Vasseur viittasi merkkeihin tallin iskukyvystä.

Hülkenbergin edustama Renault on yksi Alfa Romeon kovimmista vastuksista tiukassa keskikastissa.

Perjantain vapaissa harjoituksissa Alfa Romeon vauhdista välittyi myös positiivisia viestejä. Vasseurin mukaan ensi viikon kisa Bahrainissa onkin entistä parempi testi siitä, missä talli aidosti menee.

– Se on enemmän ”normaalimpi” rata. Ei tarvitse katsoa kuin viime vuotta. Mitä silloin tapahtui Melbournessa ja mitä tapahtui Bahrainissa. Niissä ei puhuttu läheskään samanlaisesta tarinasta, Vasseur muistutti.

Lue myös:

    Uusimmat