Ferrari-pomo pisti vaisun kisan renkaiden piikkiin: "Jälleen kerran kuluminen verotti vauhtia ja suorituskykyä"

Silverstonen viikonloppu ei ollut Ferrarille Charles Leclercin palkintosijasta huolimatta onnistunut, myöntää italialaistallia kipparoiva Mattia Binotto.

Leclerc toi autonsa Silverstonessa ruutulipulle kisan kolmantena, mutta Mercedes-kaksikon Lewis Hamiltonin ja Valtteri Bottaksen vauhtiin monacolaiskuski ei yltänyt. Binotton mukaan syy tähän löytyy Pirellin renkaista, joiden toimivuus SF90-autossa on aiheuttanut tallille kosolti päänvaivaa.

– Aika-ajoon verrattuna kisa oli ehdottomasti vaikea. Jälleen kerran renkaiden kuluminen verotti vauhtia ja suorituskykyä. Tämä kertoo selvästi sen, että meillä on yhä tekemätöntä työtä yrittäessämme kuroa eroa kiinni tietyntyyppisissä olosuhteissa, Binotto kommentoi.

Sebastian Vettel pilasi kisansa peräänajossa Red Bull -kuljettaja Max Verstappenin kanssa, mutta Leclercin suoritus saa Binottolta varauksettomat kehut.

– Charles ajoi vahvan kisan ja näytti osaamistaan rengas rengasta vasten ajetuissa tilanteissa. Oli sääli, että Sebin hyvä esitys kisassa meni pilalle virheen vuoksi, minkä hän teki taistelussa Verstappenia vastaan.

– Turva-auto teki Charlesin kisasta vaikeamman. Pysähtyminen ensimmäisenä ei ollut todellinen vaihtoehto, koska se olisi vienyt hänet kilpailijoidensa taakse. Kykenimme ainoastaan reagoimaan Verstappenin varikkokäyntiin.

– Lopussa Charlesin oli hyökättävä jälleen Red Bullia vastaan, missä hän onnistui nappaamaan todella hyvin ansaitun palkintosijan, Binotto summasi.

Lue myös:

    Uusimmat