Kimi Räikköselle kovaa ylistystä Alfa Romeo -pomolta – erityisesti kahdesta syystä

Alfa Romeon suomalaiskuski Kimi Räikkönen oli yksi Ranskan GP:n iso onnistuja. Itse kisassa suomalaiskuski nousi ruudusta 12 aina kahdeksanneksi. Lopputuloksissa sijoitus koheni vielä yhdellä pykälällä, kun Renaultin Daniel Ricciardo sai kaksi aikarangaistusta.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Itävallan GP suorana 28.-30.6.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Itävallan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Räikkönen sai valita kisaan vapaasti renkaansa, mikä auttoi suomalaiskuskia. Räikkönen tykitti vahvoja kierroksia pitkän ensimmäisen vetonsa aikana, minkä myötä hän teki nousua.

Räikkösen otteet keräsivätkin kovaa ylitystä Alfa Romeon tallipäälliköltä Frederic Vasseurilta.

– Oli mahtavaa, että pystyimme tuomaan taas pisteitä kotiin, Vasseur myhäili, viitaten Räikkösen keräämään kuuteen pisteeseen.

Alfa Romeo kyykkäsi pahasti muun muassa Espanjan ja Kanadan GP:ssä. Alla olikin musta vaihe. Nyt tunnelin päästä näkyi kovasti valoa.

– Koko viikonlopun ajan näytimme kovaa taisteluilmettä ja pystyimme taistelemaan talleja kuten Renaultia ja McLarenia vastaan, Alfa Romeon tallipäällikkö iloitsi.

Juuri tähän liittyen Vasseur antoi positiivista palautetta tallinsa suomalaiskuskia kohtaan. Pinnalle nousi erityisesti kaksi tekijää.

– Kimi ajoi loistavan kisan. Hän oli ihan uskomattoman paineen alla, mitä (Nico) Hülkenberg antoi lähes koko iltapäivän ajan, Vasseur hämmästeli ja puhui myös toisesta teemasta:

– Hän käytti mahdollisuutensa hyväksi viimeisillä kierroksilla, napaten tärkeitä pisteitä, Vasseur kiitteli.

Kisan lopulla Räikkönen onnistui ohittamaan McLarenin Lando Norrisin, joka kärsi teknisistä ongelmista. Räikkönen kävi myös hetkellisesti Renaultin Ricciardon edellä. Ricciardo ohitti suomalaisen rata-alueen ulkopuolelta, mistä seurasi aikarangaistus.

Ei voinut tehdä mitään

Lauantain aika-ajoissa Alfa Romeon italialaiskuljettaja Antonio Giovinazzi päihitti tallikaverinsa, kun hän pääsi mukaan kolmanteen osioon. Tämä koitui kuitenkin kohtaloksi, sillä Giovinazzi joutui lähtemään kisaan pehmeillä renkailla. Näiden elinkaari oli lyhyt, minkä myötä Giovinazzi joutui vetämään kisan lopussa erittäin pitkän vedon kovimmalla rengasseoksella.

– Hän oli erittäin hyvässä vauhdissa ensimmäisillä kierroksella, mutta ei siellä ollut mitään, mitä hän olisi voinut tehdä pisteitä ajatellen, Vasseurpuolusteli Giovinazzia.

– Hänen kannattaa ottaa positiivista kipinää aika-ajojen vahvasta suorituksesta, Vasseur kannusti perään.

Räikkösen pistepotin myötä Alfa Romeo nousi valmistajien MM-sarjassa kaksi pykälää ylemmäs seitsemänneksi. Italialaissveitsiläisellä tallilla on koossa 19 pistettä. Nämä kaikki ovat Räikkösen keräämiä.

Lue myös:

    Uusimmat