Räikkösen tallikaverin kisa yhtä tuskaa – ”Kimi on kärkikympissä, joten auto näyttää hyvältä”

Alfa Romeon italialaiskuljettaja Antonio Giovinazzi kertoo saaneensa kahdelta suunnalta osumaa heti Australian F1-kisan ensimmäisellä kierroksella. Giovinazzi oli 15:s Kimi Räikkösen tuotua tiimille pisteitä kahdeksannella sijallaan.

Kaudella 2017 Sauberille pari kisaa ajanut Giovinazzi teki Melbournessa paluun kisakuskiksi, mutta asiat lähtivät menemään pieleen heti alussa. Ensimmäisellä kierroksella kontakti McLarenin Lando Norrisin kanssa teki autolle hallaa.

– Ei mennyt kauhean hyvin. Minulle tuli vaurioita etusiipeeni ensimmäisellä kierroksella. Sen jälkeen kisa oli todella vaikea, Giovinazzi kertoo C Morelle.

– Yritin hallita tilannetta parhaani mukaan, ja kokeilimme etusiiven korjaamista varikkokäynnilläkin. Sen jälkeen kisavauhti oli parempaa, mutta etusiipi oli (yhä) vahingoittunut.

– Täytyy tutkia tämä, mutta auto näyttää hyvältä, kun Kimi on kärkikymmenikössä. Se on tähtäimessä seuraavassakin kisassa, hän kertoo.

Myöhemmin Giovinazzi oli saanut kuulla, että lisäksi lähdössä Daniel Ricciardon Renault’sta irronneet romut olivat aiheuttaneet osumaa hänen autonsa pohjalevyyn.

Alfa Romeon tallipomo antoi Giovinazzille viikonlopusta puhtaat paperit.

– Antonio oli erittäin hyvä aika-ajojen avausosiossa, mutta kisassa hänelle tuli osumaa ensimmäisellä kierroksella. Hän menetti downforcea, ja kisa oli enemmän tai vähemmän siinä, Vasseur listaa Autosportille.

– Hän aloitti keskikovilla renkailla ja hänen piti selviytyä sekä toivoa turva-autoa tai jotain sellaista. Hän teki hyvää työtä, Vasseur kehuu.

Lue myös:

    Uusimmat