Kimi Räikkösen korvaaja teki pelottavan paljastuksen – antoi lisäpontta F1-varikon ykköspuheenaiheelle

Ferrarilla Kimi Räikkösen paikan perinyt monacolaiskuljettaja Charles Leclerc täräytti pöytään hurjan ajan F1-testeissä torstaina aamupäivällä. Leclerc teki session jälkeen varsin hurjan paljastuksen.

Torstaina aamusessiossa useat tallit käyttivät pehmeintä, C5-seosta. Näitä käyttäneistä kuljettajista Leclerc oli selvästi paras. Leclercin paras kierros oli 1.16,231. Tämä oli myös koko testien paras kierros tähän mennessä.

Kyseinen noteeraus jää alle kahden kymmenyksen päähän Mercedeksen Lewis Hamiltonin viime toukokuun paalupaikka-ajasta. Huomioitavaa on toki se, että Barcelonan GP:ssä käytettiin viime vuonna kovempia rengasseoksia.

Leclerc repi kierroksellaan varsin selvää eroa muihin. Esimerkiksi toiseksi ajanut Toro Rosson Alexander Albon jäi monacolaisesta yli kuusi kymmenystä.

Leclerc teki muiden tallien kannalta varsin pelottavan paljastuksen aamusession jälkeen.

– Emme ajaneet täysiä, Leclerc paljasti GP Todayn mukaan.

Ferrarin vauhti on ollut koko F1-varikon ykköspuheenaihe testien aikana. Leclerc itse on hyvin iloinen siitä, mitä italialaistallin auto on osoittanut tähän mennessä.

– Auto on tuntunut erittäin hyvältä päivästä yksi lähtien. Vielä on paljon opittavaa, mutta kaikki on lähtenyt hyvin liikkeelle.

Esimerkiksi Mercedes on reagoinut Ferrarin etumatkaan. Saksalaistalli toi monia uudistuksia autoonsa toiselle testiviikolle.

Lue myös:

    Uusimmat