Ferrari-tähti Charles Leclerc jakoi murheellisen tiedon Red Bullista – "Valitettavasti"

Ferrari on väläytellyt vauhtiaan F1:n virallisissa talvitesteissä Bahrainissa. Tästä huolimatta Ferrarin tähtikuski Charles Leclerc jakaa varsin murheellisia huomioita lajin kärjen nykytilanteesta.

Red Bull on dominoinut F1-ympyröitä jo parin vuoden ajan. Sen kuljettajat voittivat viime kaudella yhtä vaille kaikki kisat.

Toiveissa onkin ollut se, että tasoerot kaventuisivat. Eli että muut tallit saisivat Red Bullin etumatkaa kiinni.

Onko näin käynyt? Tuskin, myöntää Ferrarin Charles Leclerc.

– Tuntemukseni on se, että Red Bull on yhä varsin selvästi edellä. Valitettavasti, Leclerc totesi F1:n talvitestien yhteydessä.

Red Bullin Max Verstappen ajoi heti talvitestien ensimmäisenä päivänä yli sekunnilla paremman kierrosajan kuin kukaan muu. Torstaina, testien toisena päivänä, Ferrarin Carlos Sainz iski tuloslistan kärkeen pehmeän seoksen renkailla.

– Red Bull kellotti keskiviikkona ihan uskomattomia kierrosaikoja. Jaan nyt vain omia tuntemuksiani, enkä katso dataa, koska se ei merkkaa mitään tällä hetkellä, Leclerc jatkoi Red Bullista.

Leclercin mukaan Ferrari on kuitenkin pystynyt kehittämään autoaan, joka oli vielä viime kauden alkuvaiheilla hyvinkin arvaamaton.

– Sitä saattoi mennä mutkaan, eikä tiennyt, että aliohjaako vai yliohjaako auto, vieläpä hyvin merkittävällä tavalla. Se oli iso ongelma. Nyt auto ei käyttäydy noin. Se on hyvä lähtöpiste, Leclerc mietti.

F1-kauden ensimmäinen kisa ajetaan ensi viikolla Bahrainissa.

Lue myös:

    Uusimmat