Mercedeksen hämmentävistä ongelmista suora osoitus – Kimi Räikkösellä ja Alfa Romeolla aihetta hymyyn

F1-alkukautta dominoinut Mercedes on ollut yllättäen helisemässä Itävallan GP -viikonlopun aikana. Lauantain aika-ajoissa Ferrarin Charles Leclerc nappasi paalupaikan. Mercedes-kuskeja ei nähdä lainkaan sunnuntain kisan eturivissä.

Leclerc (1.03,003) päihitti aika-ajoissa toiseksi tulleen Mercedeksen Lewis Hamiltonin hieman yli kahdella ja puolella kymmenyksellä (+0,259). Hamilton sai kuitenkin lähtöruuturangaistuksen, mikä tiputtaa hänet kaksi pykälää alemmas.

Mercedeksen kannalta tämän viikonlopun kisanäyttämö Red Bull Ring on tuottanut saksalaistallille hämmentävän suuria haasteita. Tästä konkreettinen osoitus on se, että Mercedes ei pystynyt parantamaan edes viime vuoden noteerauksia.

12 kuukautta sitten Valtteri Bottas ajoi paalulle ajalla 1.03,130. Nyt Mercedeksen paras noteeraus oli Hamiltonin 1.03,262.

Racefansin mukaan F1-autot ovat olleet tällä kaudella keskimääräisesti noin neljä kymmenystä viime kauden autoja nopeampia. Näin ollen verrannollisesti Mercedes on ottanut nyt puoli sekuntia takapakkia.

Mercedeksen tallipäällikön Toto Wolffin mukaan ongelmat ovat peräisin tämän vuoden olosuhteista. Keski-Eurooppaa vaivaava paahtava kuumuus ja radan korkea sijainti ovat olleet elementtejä, joiden kanssa Mercedeksellä on ollut vaikeuksia myös aiempina vuosina. Samankaltaisia olosuhdekombinaatioita nähdään muun muassa Brasiliassa ja Meksikossa.

Kimi Räikkönen ja Alfa Romeo voivat sen sijaan hymyillä tällä hetkellä. Alfa Romeo teki isoimman petrausliikkeen viime vuoteen nähden. Räikkösen kolmannessa osiossa kellottama aika 1.04,166 on kahdeksan kymmenystä parempi kuin tallin viime vuoden aika-ajojen paras noteeraus, Charles Leclercin 1.04,967.

Alfa Romeon kuljettajista Räikkönen oli aika-ajojen seitsemäs ja Antonio Giovinazzi kahdeksas. He molemmat nousevat yhden pykälän ylemmäs Haasin Kevin Magnussenin lähtöruuturangaistuksen myötä.

Italialaissveitsiläisen tallin Ranskan GP:hen tuomat päivitykset ovat toimineet sangen hyvin, sillä useamman vaikean kisan jälkeen Räikkönen ja Giovinazzi ovat olleet tappelemassa niin sanotun keskijoukon korkeimmista sijoituksista. Viime sunnuntaina Ranskassa Räikkönen sivusi kauden parastaan, kun hän oli seitsemäs.

Lue myös:

    Uusimmat