Kimi Räikköselle tarjoutunut toinenkin maukas lopputaisto kuivui kasaan: "Vähän oudossa paikassa"

2:22
Kimi Räikkösen kisaviikonloppu jätti toivomisen varaa, sanoo C Moren asiantuntija Toni Vilander. Videolla muun muassa suomalaisen kova taistelu Fernando Alonso vastaan.

Entistä tallikaveriaan Fernando Alonsoa vastaan kovan kamppailun käyneellä Kimi Räikkösellä olisi seuraavaksi ollut edessä mittelö Sebastian Vettelin kanssa, mutta ajovirhe pudotti suomalaisen pois Yhdysvaltain F1-kisan pistesijoilta.

Räikkönen piti kynsin ja hampain kiinni Austinin kisan kymmenennestä sijasta, kun hän pyörähti radalla viimeisillä kierroksilla. Alfa Romeo oli kisan alussa onnistunut nostamaan suomalaisen 15. lähtöruudusta pitkitetyllä varikkokäynnillä hetkellisesti jopa kuudennelle sijalle.

Vain hetkeä ennen pisteiden karkaamista Räikkönen oli käynyt kovan taistelun sijoituksista Alpinen Fernando Alonsoa vastaan. Tuossa tilanteessa häneltä hajosi aerodynaamisia osia auton pohjalevystä.

– Siellä on ehkä jotain pientä taustaakin kahden kuskin välillä, C Moren asiantuntija Toni Vilander kommentoi viitaten kaksikon 20 vuoden yhteiseen historiaan.

Lopussa Räikkönen olisi joutunut puolustamaan paikkaansa kuluneilla renkailla ja rikkoutuneella autolla vahvassa vauhdissa ollutta Aston Martin -kuski Sebastian Vetteliä vastaan, mutta tämä vanha tallikaveri pääsi lopulta Räikkösen virheen ansiosta ohi.

– Näkemykseni oli, että Vettelin vauhti oli kyllä parempaa kuin Kimillä. Siinä olisi tullut kova taistelu kymppisijasta, mutta se kuihtui aika nopeasti siihen Kimin ajovirheeseen, Vilander totesi.

– (Se tuli) vähän oudossa paikassa. Kimi siinä jo pumppailee kaasun kanssa jonkun verran, että pito oli jo varmasti renkaissa aika huono. Kuutosmutkassa auto vain pyörähtää. Todella valitettava homma. Siinä olisi voinut tulla hyvä taistelu.

Videolla Vilander ihmettelee Räikkösen vaikeuksia aika-ajoissa. Menetetyt sijat heijastuvat vaikeuksina kisastarteihin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja