Kimi Räikkösen superonnistumisen kylkeen jäi pieni karvas maku – mutta tekikö ”Jäämies” täysin oikean ratkaisun?

Alfa Romeon suomalaiskuski Kimi Räikkönen oli lähellä nousta jopa palkintopallille tapahtumarikkaassa Brasilian GP:ssä. Paikka olisi irronnut, mikäli Räikkönen olisi päässyt McLaren-kuljettajan Carlos Sainzin ohitse.

Räikkönen taisteli espanjalaiskuljettajaa vastaan aivan kisan loppuhetkillä. Sainz piti pintansa ja hän nousi Lewis Hamiltonin saaman aikarangaistuksen myötä kolmanneksi.

Räikkösen neljättä sijaa voi pitää superonnistumisena, varsinkin viime kisojen perusteella. Alfa Romeo kun on ollut pahojen ongelmien keskellä.

– Jos ohitusyritys olisi onnistunut, niin sitten oltaisiin voitu puhua täydellisestä päivästä. Mutta oli tuo erittäin hyvä päivä, C Moren F1-asiantuntija Ossi Oikarinen mietti.

Miksei Räikkönen päässyt ohitse? Eikö vain riitä? C Moren F1-studiota vetänyt Mervi Kallio tiedusteli.

– Siinä olisi ollut vaara sille, että olisi käynyt samalla tavalla kuin Hamiltonin ja (Alexander) Albonin välillä kävi, Oikarinen mietti ja viittasi kyseisten kuljettajien kolariin.

– Ehkä tuollaisissa hetkissä puhutaan pienestä varmistelusta, ainakin Alfa Romeo -kuljettajien kohdalla. Otatko neljännen tai viidennen sijan vai otatko kolarin? Kun kauden lopussa ynnäillään pisteitä ja katsotaan, että miten on toimittu, niin ehkä tämä toimintamalli oli se parempi kuitenkin, toinen F1-asiantuntija Toni Vilander mietti.

Pyörittelyillään Oikarinen ja Vilander viittasivat siihen, miten Räikkönen ei ottanut liian rohkeita riskejä kisan loppuvaiheilla.

”Jäämies” nappasi lopulta 12 pistettä mukaansa. Toinen Alfa Romeo -kuljettaja Antonio Giovinazzi antoi tulitukea viidennellä sijalla ja kymmenellä MM-pisteellä.  

Lue myös:

    Uusimmat