Kimi Räikkönen myönsi suoraan: aiempi epäonni olikin onni – ”Luojan lykky”

Alfa Romeon suomalaiskuski Kimi Räikkönen oli yksi sunnuntain Ranskan GP:n isoimmista onnistujista. Räikkönen lähti kisaan ruudusta 12, nousten upeasti kahdeksanneksi.

Räikkönen harmitteli lauantaina aika-ajojen jälkeen pientä epäonnea. Räikkönen jäi kymmenyksen päähän kolmanteen osioon pääsystä.

Aiempi epäonni oli kuitenkin lopulta onni.

– Eilen kun rupesi sitten jälkikäteen miettimään, niin luojan lykky, että ei päästy kolmanteen osioon, Räikkönen murjaisi C Moren haastattelussa.

Lauantaina Räikkönen lateli suorat sanat: ”vituiksi meni”, kun hän puhui tekemästään pienestä virheestä.

– Ei meillä olisi vauhti riittänyt siellä kolmannessa osiossa. Paljon parempi oli lähteä kisaan jollain muulla kuin pehmeillä renkailla. Eli sinänsä hyvä, Räikkönen mietti sunnuntaina.

Alfa Romeon suomalaiskuski Räikkönen sai valita kisan alkuun vapaasti renkaansa. Räikkönen lähti kovimmalla seoksella, jonka kanssa hän pystyi takomaan hyviä kierrosaikoja.

– Sain vähän huonon startin, mutta ensimmäisissä mutkissa pystyin nousemaan vähän ylöspäin. Sitten oli vähän sellaista puolustuskantaista koko kisa. Viimeisillä kierroksilla oli tiukkaa taistelua, Räikkönen mietti.

Räikkönen viittasi lopun kommentillaan Ranskan GP:n viimeisen kierroksen sirkukseen. Tuolloin Renaultin Daniel Ricciardo ja Räikkönen ohittivat McLarenin Lando Norrisin, jolla oli teknisiä ongelmia. Räikkönen pääsi välissä myös Ricciardon edelle, kunnes australialainen ohitti Räikkösen uudelleen.

Tapaus meni kuitenkin tuomariston tutkintaan, sillä Ricciardo teki ohituksen valkoisten viivojen ulkopuolelta, mikä on säännöissä kiellettyjä.

– McLaren ja Renault ohittelivat siinä edessä toisiaan. He (Ricciardo ja Norris) menivät leveäksi ja pääsin vähän niin kuin molemmista ohi. Sitten oli taistelua viimeiset mutkat, Räikkönen kävi läpi tapahtumia.

Mikäli Ricciardo saa aikarangaistuksen, nousee Räikkönen kisassa seitsemänneksi.

C Moren F1-studion analyysi Räikkösen kisasta:


Lue myös:

    Uusimmat