Räikköseltä osuva kuvaus luomansa Kimi-junan helppoudesta: “Kukaan ei pääse silti ohi”

Kimi Räikkösen jääminen Monacon F1-kisassa sijalle 17 oli seurausta ensimmäisen kierroksen vaikeuksista, joita Alfa Romeo -kuski ei pystynyt enää kuromaan kiinni.

Räikkönen kolaroi avauskierroksella Racing Pointin Lance Strollin kanssa Grand Hotelin neulansilmämutkassa. Tästä tuli Räikkösen mukaan pientä vauriota etusiipeen, mutta matkan kulkuun se vaikutti lähinnä sijoitusten menettämisenä.

Isompi ongelma Räikköselle oli pyörän huono lukittautuminen paikoilleen. Jos aikoinaan puhuttiin Jarno Trullin taakseen luomasta letkasta Trulli-junana, niin tässä tapauksessa Monacoon muodostui Kimi-juna.

– No tylsää, että ei siinä oikein ohi pääse. Aika paljon saa ongelmia olla, että meilläkin tuli jossain kohtaa ennen varikkopysähdystä lukon kanssa luultavasti jotain ongelmia. Suti vain toinen rengas, muttei kukaan pääse silti ohi, Räikkönen kommentoi.

Peräti 46 kierrosta samoilla pehmeillä renkailla ajanut Räikkönen väistyi lopulta muiden tieltä. Hän putosi sijalta 11 vasta 17:nneksi. Hän pyrki pitkään Strollin ohi ja sai uuden osuman tältä. Sen kummemmin ei Räikkönen lähtenyt kanadalaista sättimään.

– No ei se nyt ole… täysi oikeus kaikilla on olla. Samalla lailla oli sen jälkeen, kun meillä oli ongelmia sen lukon kanssa, mutta minkäs mahdat, Räikkönen sanoi muiden pidättelystä.

Lue myös:

    Uusimmat