Kimi Räikkönen teki ison hyppäyksen F1-sarjan sisällä – mikä muuttui?

Vuosi sitten näihin aikoihin suomalaiskuski Kimi Räikkönen oli ottanut ensimmäistä kertaa tuntumaa Alfa Romeon autoon. Alla oli iso hyppäys, kun Räikkönen vaihtoi kärkitalli Ferrarilta keskijoukkoon, tai jopa sitä alemmas.

Räikkönen vaihtoi päittäin paikkoja monacolaiskuskin Charles Leclercin kanssa. Räikkönen aloitti uudessa tallissa terävästi, kun hän piti Alfa Romeon lippua korkealla.

Kauden edetessä tahti hiipui ja italialaissveitsiläinen talli rämpi vaikean putken keskellä.

Räikkönen vertaili jälkikäteen sitä, että mikä muuttui, kun hän hyppäsi ikonisen Ferrarin riveistä selvästi pienempään talliin, Alfa Romeolle.

– En näe, että tilanne olisi paineiden kannalta jotenkin toinen, Räikkönen mietti Crash.net:n mukaan.

– Totta kai kaikki haluavat pärjätä. Oli harmi, että kauden edetessä valahdimme tallina alaspäin. Jos katson kuljettajan vinkkelistä tilannetta, niin kaikki asettavat itselleen paineita. Loppupeleissä kisaviikonloput eivät ole kovin erilaisia, ihan sama, että missä tallissa sitä on. Kokoukset ovat samanlaisia ja sitten vain kisataan, Räikkönen jatkoi.

Räikkösen mukaan isoin muutos on ollut maantieteiden puolella.

– Radan ulkopuolella ei ole ollut niin kiireistä ja hieno juttu on ollut se, että tallin päämaja sijaitsee lähellä asuinpaikkaani. Minun ei tarvitse matkustella koko ajan eri maihin, mikä auttaa monella tapaa. Minulla on enemmän aikaa perheelleni, mikä on hienoa, ”Jäämies” mietti.

Lue myös:

    Uusimmat