Kimi Räikkösen tärkein avu näkyy vain Alfa Romeon sisällä – Mika Häkkinen tietää suomalaiskuskin arvon tiimilleen

Kimi Räikkösen ensimmäinen kausi Alfa Romeolla käynnistyi loistavasti, mutta auton kehityksen hidastuttua entinen Sauber palasi F1-sarjan peräpään tiimiksi. Mika Häkkinen odottaa Alfa Romeolta parempaa.

Räikkönen kannatteli alkukaudesta Alfa Romeota jopa viiden joukossa valmistajien MM-sarjassa, mutta kesän kynnyksellä vauhti alkoi yksinkertaisesti loppua muiden kyydissä.

Brasiliasta tullut nelos- ja viitossija Räikköselle ja tallikaveri Antonio Giovinazzille olivat täysin yli tallin silloisen suoritustason, mutta Mika Häkkinen jättää kaudesta positiivisen merkinnän Räikkösen osalta.

– Kimi ajoi loistavan kauden, jos vertaa häntä tallikaveriinsa. Hänhän ajoi ihan uskomattoman vuoden, jos ottaa huomioon, kuinka monta vuotta hän on ollut formula ykkösissä, Häkkinen hämmästelee Unibetin podcastissaan.

– On megahaastavaa kiertää maailmaa tauotta ja olla tällaisessa bisneksessä. Se on todella vaikeaa.

Häkkisen mukaan Räikkösen suurin merkitys näkyy Alfa Romeon sisällä tehtynä työnä. Talliin on hankittu paljon osaamista, jossa mestarikuskin on oltava esimerkkinä ja johtavana keulakuvana.

– Hän on pystynyt ajamaan hyvällä tasolla ja olemaan hyvä tiimipelaaja. Talli on tyytyväinen häneen. Kuski ei tietenkään ole tyytyväinen, kun hän ei pääse ajamaan parhaista sijoituksista, mutta hän pystyy pitämään tallin sisällä hyvän tunnelman ja olemaan hyvä joukkuepelaaja, Häkkinen näkee.

Loppukausi jättää epäilyksiä siitä, mihin suuntaan Alfa Romeo on menossa. Huhut ovat myös olleet viemässä Sauberilta Alfa Romeo -yhteistyötä, joka on perua moottorivalmistaja Ferrarin suunnalta, mikä vaikuttaisi heti tallin suorituksiin. Häkkinen ei kuitenkaan näe asiaa pelkkänä rahaongelmana.

– Alfa Romeolla on hyvää väkeä, ja odotin heiltä hyviä tuloksia ja parempaa auton kehitystä. Minusta se ei ole edes talouskysymys. Minä en kuitenkaan istu siellä tallin sisällä ja tiedä, mitä heillä saattaa olla mielessään. Ehkä he satsaavat pitkälle tulevaisuuteen.

– Heillä on kuitenkin suunnitelmansa ja hyvää väkeä, joten odotan tuloksen tulevan ennemmin tai myöhemmin, Häkkinen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat