Ferrarin majesteettisuus poistui, mutta Kimi Räikkösellä on valtteja myös uudessa tallissa – "Nimenomaan Alfa Romeon vahvuus"

Kimi Räikkönen joutui hyvästelemään Ferrarin valtavat voimavarat F1-sarjassa viime kauden päätteeksi, mutta C Moren asiantuntija Toni Vilander näkee muutossa Alfa Romeon väreihin myös merkittäviä etuja. 

F1-konkari Räikkönen ei aja maaliskuun puolivälissä alkavalla kaudella voitoista ilman erikoisolosuhteita. Ferrari vaihtui viime kauden jälkeen Alfa Romeoon ja samalla taistot ehdottomista kärkisijoista otatuksiin kärjen takana.

Suomalaismestarin kaudessa on kuitenkin paljon odotettavaa. Alfa Romeo on ladannut pöytään kovan tavoitteen olla sarjan neljänneksi paras talli Mercedeksen, Ferrarin ja Red Bullin takana. 

Aiemmin Sauber-nimeä kantanut talli oli vuonna 2017 sarjan kymmenes, mutta nosti asemiaan kaksi sijaa viime kaudella. Lisäksi vauhti kasvoi loppukautta kohden. 

– Se, että he pystyivät tekemään näinkin ison hyppäyksen, antaa hyvin paljon luottoa tulevaan, että vauhti paranee, Toni Vilander kommentoi. 

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Vilander huomauttaa, että Räikkösen siirrossa on myös paljon hyviä seikkoja, vaikka moni näkeekin valtavan Ferrari-koneiston vaihtumisen pienempään Alfa Romeoon pelkästään negatiivisena asiana. 

– Tallin sisällä on ratkaisevissa rooleissa hyvin ammattitaitoista henkilökuntaa. Sitten pienen tallin ja työyhteisön vahvuus on se, että pystytään reagoimaan nopeasti. Isoon työntekijämäärään ja tehdasfasiliteettiin ei mene ylimääräistä aikaa. Kaikki keskittyminen menee autoon. Organisaatio on aika kevyt, mikä antaa mahdollisuuden mennä urheilullinen puoli eli auton vauhti edellä. Tämä on nimenomaan Alfa Romeon vahvuus, Vilander summaa. 


Lue myös:

    Uusimmat