Kimi Räikkönen perustelee pikahyppäystään Sauberille – ensi vuoden muutokset kiinnostavat

Kimi Räikkönen haluaa varmistaa maksimaalisen valmistautumisajan F1-kauteen 2019 ajamalla heti ensimmäisenä mahdollisena testipäivänä Sauberin autolla.

Videolla Kimi Räikkösen ja Peter Sauberin lämminhenkinen kohtaaminen F1-lähtösuoralla ennen sunnuntain kisaa.

Räikkönen vahvisti sunnuntain Abu Dhabin päätöskisan jälkeen, että hän on Sauberilla testivuorossa jo tiistaina, kun Pirellin rengastestit jatkavat F1-kautta Yas Marinan radalla.

Monet uusiin talleihin siirtyvät kuskit ottavat tuntumaa tämän vuoden autoihin kaksipäiväisissä testeissä. Räikkönen vaikuttaa hyvin motivoituneelta Sauberin talviprojektia kohtaan.

– Halusin ajaa testin nähdäkseni, millainen auto on ja onko siinä isompia juttuja, joita pitää katsoa, Räikkönen perusteli sunnuntain kisan jälkeen.

– Meillä on enemmän aikaa, ja tietysti siellä on käytössä ensi vuoden renkaat, joten on kiinnostavaa alkaa työskennellä heidän kanssaan. Se on uusi haaste ja sitä minä halusin.

Vuoden 2019 renkaiden pintakerros ohenee tämän kauden kumeihin verrattuna.

Joitain varmistuneita testaajia on jo tiedossa. McLaren päästää ensi vuoden tulokaskuskin Lando Norrisin vauhtiin tiistaina ja talliin siirtyneen Carlos Sainzin keskiviikkona. George Russell ja Robert Kubica jakavat testirupeaman Williamsilla molempina päivinä, ja Toro Rossolla varakuski Sean Gelael avaa testit ennen kuin Daniil Kvjat tekee paluun auton rattiin keskiviikkona.

Lance Stroll testaa tiettävästi Force Indian autoa Abu Dhabissa, vaikka virallista vahvistusta hänen tallisiirrolleen ei vielä ole saatu. Valtteri Bottas ajaa todennäköisesti keskiviikkona Mercedeksen autoa.

Lue myös:

    Uusimmat