Kimi Räikkönen palasi hetkeen, kun ikoninen F1-pomo repi hänen sopimuksensa silpuksi – "Sitten voitin kisan ja hän oli, että ei, ei, ei"

Kimi Räikkösen pitkän F1-uran varrelle on mahtunut jos jonkinlaisia käänteitä ja tapahtumia. Räikkönen muisteli McLaren-vuosiaan ESPN:n haastattelussa, kun hän puhui hänen ja brittitallin ikonisen tallipäällikön Ron Dennisin väleistä.

Räikkönen siirtyi Sauber-tulokasvuotensa jälkeen McLarenille, jota johti kontrolloivasta tyylistään tutuksi tullut Ron Dennis. Räikkösen villi ja touhukas julkikuva ei täysin istunut Dennisin näkemykseen siitä, mitä McLaren-tallin piti edustaa.

– Ron halusi tehdä kaiken omalla tyylillään ja siten, miten hän näki koko tallin imagopuolen. Ymmärsin sen täysin, mutta en ollut valmis siihen, Räikkönen sanoo jälkikäteen ESPN:n haastattelussa.

– Suurimmalta osin kaikki meni hyvin, mutta hän ei ollut alkuunkaan tyytyväinen tietyistä jutuista. Jälkikäteen noita on hauska muistella.

Video: Näin Kimi Räikkönen kommentoi perjantaista ulosajoaan F1-harjoituksissa. Juttu jatkuu videon alla. 

Räikkönen viittaa muun muassa erinäköisiin riehakkaisiin juhliin, joista jaettiin kuvaotoksia eri lehtien palstoilla.

Räikkönen muisteli hetkeä, kun Dennisin hermot olivat koetuksella.

– Sopimukseni oli revitty palasiksi ja se oli laitettu pussiin, jonka hän antoi minulle. Mutta sitten voitin seuraavan kisan ja hän sanoi, että "ei, ei, ei, ei, kaikki on ok, unohdetaan koko juttu", Räikkönen kertoo.

– Tiesin aina, että olin tarpeeksi nopea, jotta asiat selviäisivät – tavalla tai toisella. Toki voin uskoa, että managerini olivat tiukoilla.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Räikkösen mukaan hänen ja Dennisin väleistä piirtyi väärä kuva julkisuuteen.

– Ihmiset aina luulivat, että meillä olisi paskat välit. En näe niin. Kyllä, meillä oli muutamia yhteenottoja ja hänen piti patistaa minua muutamia kertoja, mutta ei siinä.

– Ymmärrän, missä asemassa hän oli. Näimme asiat vain eri tavalla, Räikkönen viittaa F1-uransa alkuvaiheiden kommelluksiin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja