Kimi Räikkönen ja Mick Schumacher vitsailivat keskenään – leikinlasku osui myöhemmin omaan nilkkaan

Kimi Räikkönen ja Mick Schumacher saivat Brasilian GP:ssä sitä, mitä tilasivat muutamaa päivää aiemmin. Lopputulos oli vain valitettava.

Räikkönen ja Schumacher istuivat torstaina vierekkäin Interlagosin radan lehdistöhuoneessa. Koska kyseessä oli todennäköisesti viimeinen kerta, kun näin käy ennen Räikkösen uran päättymistä, Schumacherilta kysyttiin, miten hän on kokenut sen, että on saanut ajaa kilpaa itseään 20 vuotta vanhempaa Räikköstä vastaan, joka kilpaili aikanaan hänen Michael-isäänsä vastaan.

Schumacher harmitteli, ettei heillä ole ollut Räikkösen kanssa juurikaan mahdollisuuksia ajaa keskenään kilpaa. Räikkösellä oli kuitenkin heti vastaus valmiina.

– Voin hidastaa hieman, niin voimme ajaa keskenämme kilpaa, suomalaiskuljettaja murjaisi pilke silmäkulmassa.

Kolme päivää myöhemmin tämä myös toteutui.

Kierroksen 11 alkaessa Räikkönen nousi ykkösmutkan jarrutuksessa niukasti Schumacherin etupuolelle 15:nneksi. Räikkönen käänsi ykkösmutkaan Schumacherin ulkopuolella, ja autot olivat käytännössä rinta rinnan.

Schumacherin oikea eturengas osui ensin Räikkösen vasempaan eturenkaaseen, ja Haas-auton perä irtosi. Tämän seurauksena Schumacherin etusiipi osui Räikkösen vasempaan takarenkaaseen ja irtosi.

Räikkönen pääsi jatkamaan normaalisti, mutta Schumacher joutui käymään varikolla vaihtamassa uuden etusiiven. Virtuaalinen turva-auto aktivoitiin, kun Schumacherin autosta jäi radalle niin paljon hiilikuituromua.

Lopputuloksissa Räikkönen oli 12:s, Schumacher maaliin asti ajaneista viimeinen eli 18:s.

Lue myös:

    Uusimmat