Mika Häkkinen puolustaa Kimi Räikköstä kohutilanteesta – "Siinä tapahtui kolme asiaa"

Britannian F1-kilpailun kohutuin tilanne nähtiin avauskierroksella, kun Kimi Räikkönen osui Ferrarillaan Lewis Hamiltonin Mercedekseen. Tapahtunut kirvoitti voimakkaita reaktioita ja Hamilton jopa syytteli Räikköstä teon tarkoituksellisuudesta ennen kuin veti sanansa takaisin. Nyt Räikköstä on asettautunut puolustamaan kaksinkertainen F1-maailmanmestari Mika Häkkinen.

Pääkuvan videolla Räikkösen ja Hamiltonin kolari.

– Lewis Hamilton on brittiläisten formulafanien kansallissankari, ja ymmärrän täysin, miten he tuohtuivat hänen ja Kimi Räikkösen yhteentörmäyksestä Britannian osakilpailun ensimmäisellä kierroksella. Osuma ei kuitenkaan ollut tahallinen, Häkkinen kirjoittaa Unibetin blogissaan.

"Häkä" tarjoaa perään kokeneen ex-kuskin teräväpiirteisen analyysin.

– Siinä mutkassa tapahtui kolme asiaa. Ensinnäkin Kimi näki tilaa ja yritti asemoida autonsa mahdollisimman hyvin voidakseen hyödyntää tilanteen ja luoda ohitusmahdollisuuden.

– Toiseksi hän yritti pysyä tallikaverinsa Sebastian Vettelin perässä, koska tiesi, että Vettel menisi menojaan ellei hän pääsisi heti kantaan.

– Ja kolmanneksi Kimillä oli nähdäkseni muutenkin pieniä ongelmia kyseisessä mutkassa. Hän lukitsi renkaansa muutamaan otteeseen kisan aikana, ja luulen, ettei auto täysin totellut häntä siinä kohdassa.


Räikkösen ja Hamiltonin kolari oli siis kisatilanne, Häkkinen alleviivaa.

– Se vain herätti enemmän polemiikkia siksi, että kyseessä oli Lewisin kotikisa ja katsomot täynnä hänen fanejaan.

Hamilton putosi tilanteen jälkeen letkan perälle. Asemiaan myös menettänyt Räikkönen sai kymmenen sekunnin aikarangaistuksen.

Kummankin kilpailu kuitenkin päättyi alun takaiskun jälkeen mainiosti: Hamilton nousi Vettelin voittamassa kisassa toiseksi ja Räikkönen kolmanneksi.


Lue myös:

    Uusimmat