Kimi Räikkönen innoissaan Sauber-siirron tuomasta mahdollisuudesta – ”Nautin siitä”

Kimi Räikkönen Sauberin ratissa rengastesteissä 1:43
Kimi Räikkönen oli ensimmäisen kerran Sauberin ohjaksissa marraskuun rengastesteissä.

Ensi kaudella Sauberin ohjaksiin paluun tekevä Kimi Räikkönen odottaa uutta kisakautta jo innolla. Siirtonsa myötä Räikkönen saa keskittyä enemmän ajamiseen kuin muihin erinäisiin tapahtumiin.

Räikkönen sai F1-uransa alkutahdit juuri Sauberilla, jossa suomalaistähti ajoi yhden kauden ajan vuonna 2001. Nyt 18 vuotta myöhemmin Räikkönen palaa siihen samaan talliin, josta kaikki alkoi. Räikkönen odottaa maaliskuussa alkavaa kautta jo vesi kielellä.

– Odotan sitä innolla. Se tulee olemaan erilaista monella tapaa, mutta tähtäin on silti sama kuin ennenkin. Se on tietenkin erilainen haaste, mutta nautin siitä. Sen takia otin sen vastaan, Räikkönen kertaa GrandPx.Newsille.

Viime kausina Räikkönen taisteli Ferrarilla jatkuvasti aivan kärkisijoista, mikä asetti suomalaisen usein myös mediahuomion valokeilaan. Myös erilaiset PR-tapahtumat tulivat Räikköselle tutuksi. Räikkönen uskoo saavansa keskittyä ensi kaudella enemmän ajamiseen kuin kilparadan ulkopuolisiin asioihin, joista suomalaiskuljettaja ei ole uransa aikana juuri nauttinut.

– Se on enemmän puhdasta kilvanajoa kuin muita asioita. Toivottavasti siitä tulee hyvä juttu kummallekin osapuolelle, Räikkönen toivoo.

Viime kausina F1-sarjan häntäpään talleihin kuulunut Sauber otti viime kauden lopulla suuria kehitysaskelia omassa suorituskyvyssään, mikä antaa Räikkösellekin paljon toivoa tulevasta.

– Teemme parhaamme. Uskon, että meillä on hyvä mahdollisuus tehdä hienoja asioita. Luulen todella, että me pystymme siihen, mutta voin olla väärässäkin. Minulla on kuitenkin hyvä tunne tästä, minkä takia palasin tänne, Räikkönen sanoo. 

Lue myös:

    Uusimmat