F1-pomo Brawn: Hondan täytyy ymmärtää F1-sarjan realiteetit

Red Bullin ja Hondan menestys F1-sarjassa riippuu siitä, kykeneekö itävaltalaistallin johto saamaan moottoritoimittajansa keskittymään kehitystyössään oikein asioihin, katsoo formulasarjan urheilujohtaja Ross Brawn.

Ferrarilta lähdettyään Brawn toimi Hondan tallipäällikkönä kaudella 2008, kun japanilaisvalmistajan oma tehdastalli kilpaili vielä formulasarjassa. Brawnin mukaan Hondan käsitys omasta tilanteestaan ei pitänyt tuolloin yhtä todellisuuden kanssa.

– Hondan kanssa menestyksen salaisuus on tavallaan saada sen insinöörit yhteen formula ykkösten haasteiden kanssa. Kun saavuin Hondalle, niin insinöörit olivat hieman irtaantuneet siitä todellisuudesta, mitä heiltä edellytettiin, Brawn kertoi motorsport.comille.

– Minun tehtäväni oli tuoda heidät yhteen ja varmistaa, että he tekevät töitä oikeiden asioiden parissa ja että heillä on prioriteetit, tarvittava tieto ja kokonaiskäsitys tehtävästään.

– Kun saavuin talliin, niin siellä oli vallalla sellainen käsitys, että heidän moottorinsa on yksi parhaista. Koska olin ollut Ferrarilla, niin oli päivänselvää, ettei moottori ollut sellainen. Uskon Red Bullin olevan erittäin hyvä siinä, että he pystyvät tekemään Hondalle selväksi, mihin heidän täytyy keskittyä, Brawn jatkoi.

Hondan kolme vuotta kestänyt kumppanuus McLarenin oli jokseenkin täydellinen pannukakku, mutta japanilaisvalmistajan johto on kiitellyt viime kaudella Toro Rosson kanssa aloitetun yhteistyön toimivuutta.

Brawn uskoo Hondan ja Red Bullin voivan yhdessä nousta jälleen formulasarjan terävimpään kärkeen.

– On tärkeää tietää tarkkaan omat vahvuutensa ja heikkoutensa ja keskittyä oikeisiin asioihin. Mikäli tässä onnistutaan, niin he ovat epäilemättä vahvasssa asemassa. Red Bull on loistava kilpatalli ja osaa valmistaa mahtavia autoja. Tämä on Hondalle erityinen tilaisuus menestyä, Brawn summasi.

Lue myös:

    Uusimmat