Mainos

Kilpailuvirasto vapauttaisi apteekkialaa

Kilpailuvirasto uskoo, että kilpailu laskisi lääkkeiden hintoja.

Kilpailuvirasto kannattaa reseptittömien lääkkeiden myynnin vapauttamista, kertoo Ylen tv-uutiset. Lisäksi virasto kaipaa kilpailua myös apteekkien välille.

Vähittäiskauppa on vaatinut reseptittömiä lääkkeitä omaan hyllyynsä jo kauan. Koko lääkeketjun sääntely pitäisi Kilpailuviraston mielestä uudistaa ja apteekkilupiakin saada nykyistä helpommin.

- Myös apteekkialalla tarveharkintainen lupajärjestelmä alkaa käsityksemme mukaan olla aikansa elänyt, arvioi Kilpailuviraston johtaja Martti Virtanen.

Tähän asti apteekkikilpailu on torjuttu vetoamalla siihen, ettei vapaassa kilpailussa kukaan pitäisi apteekkia syrjäseudulla.

Ylen TV-uutisten mukaan Kilpailuvirasto vetoaa eurooppalaisiin tutkimuksiin ja kokemuksiin, joiden mukaan sääntelyn purku ei haittaisi lääkehuoltoa.

Virasto uskoo, että kilpailu laskisi lääkkeiden hintoja. Kokemusta on nikotiinikorvaustuotteista. Niiden hinnat alenivat apteekissa, kun niitä alkoi saada myös marketista.

Apteekkien hintoja tosin nostaa niiltä kaikilta kerättävä apteekkimaksu, jolla tuetaan huonommin kannattavia apteekkeja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.