Mainos

Kilpailu kiristyy - puhelujen hintoja laskee nyt Telia

Ruotsalainen Telia ilmoitti tänään laskevansa ulkomaan puhelujen hintoja. Alennukset koskevat lähes 50 maata. Parhaimmillaan pudotus on noin 40 prosenttia, mutta alennusten suuruudessa on suuria eroja.

Uusin kilpailukierros hinnoista lähti liikkeelle viime vuoden lopussa, kun Finnet-ryhmä julkisti uuden hinnastonsa. Heti tammikuun alussa oli vuorossa valtion pääosin omistama Sonera. Ulkomaan puheluista kilpailee myös mm. amerikkalainen RSL COM Finland.

Telia myönsi tiedotteessaan vastaavansa muiden operaattoreiden hinnanalennuksiin, sillä kuluttajaviraston joulukuun vertailussa se oli suurimpia kilpailijoitaan eli Soneraa ja Radiolinjaa halvempi. Alhaisten hintojen avulla yhtiö yrittää vallata markkinoita. Telia Finlandin telepalvelujen johtaja Anssi Okkonen toisti, että Telia pyrkii 15 prosentin markkinaosuuteen tänä vuonna.

Tuoreimmassa mittauksessa sen osuus oli 11 prosenttia. Prosentuaalisesti suurin pudotus koskee mm. Yhdysvaltoja, jonne iltaisin ja viikonloppuna soitettujen puheluiden hinta laskee 3,39 markasta 1,99 markkaan. Päivähinta laskee 3,96:sta 2,79 markkaan, mikä on 30 prosenttia.

Ilta- ja viikonloppuhinta Ruotsiin laskee 74 pennistä 67 penniin. Alennus on 9 prosenttia. Päivisin puhelun hinta pysyy ennallaan eli 79 pennissä.

Ulkomaanpuheluiden hintaan tulee lisäksi paikallispuhelumaksu. Telia alentaa myös OmaMaa-hintojaan. Lisäksi 20. tammikuuta alkaen palvelun hinnanalennukset ovat voimassa läpi vuorokauden. OmaMaa -palvelussa yhtiön asiakas voi ottaa puheluita valitsemaansa maahan normaalihintoja edullisemmin.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.