Kike Elomaalla on vielä matkaa kansanedustajaisänsä loikkiin – Arvo Sainio teki "kolmiloikan"

6:02

Kansanedustaja Ritva "Kike" Elomaa vaihtaa takaisin perussuomalaisten eduskuntaryhmään. Hän oli hetken perussuomalaisista irronneessa Uusi vaihtoehto -ryhmässä. Poliittisia loikkia on tapahtunut myös aiemmin Elomaan omassa perhepiirissä. 

Elomaa sanoi eduskunnassa pidetyssä tiedotustilaisuudessa tehneensä aiemmin hätiköidyn ratkaisun.
Elomaa kuului Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmän varapuheenjohtajistoon. Hän sanoi olevansa pahoillaan tästä "episodista".

Elomaan loikka takaisin perussuomalaisiin ei ole ainoa laatuaan Suomen poliittisessa historiassa ainoa laatuaan – eikä vieläpä Elomaan oman perheen sisällä. 

Elomaan edesmennyt isä, vuosina 1972–1975 kansanedustajana toiminut Arvo Sainio, nimittäin vaihtoi puoluetta vielä useammin.  

Sainio aloitti poliittisen uransa Suomen maaseudun puolueessa, josta hän loikkasi Suomen kansan yhtenäisyyden puolueeseen. Sainio teki niin sanotun kolmiloikan siirtyen vielä kerran takaisin Smp:hen ja siirtymällä vielä uudestaan Skypiin. 

Elomaa ponnisti eduskuntaan Smp:n seuraajapuolueen perussuomalaisten kansanedustajana vuonna 2011 Varsinais-Suomen vaalipiiristä. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja