Kike Elomaa minituloistaan: Tämä on selitys

Kansanedustaja Kike Elomaa kertoo taustoja hänen uutisoiduista minituloistaan.

Perussuomalaisten värikäs kansanedustaja Kike Elomaa on eduskunnan pääsyn jälkeen ollut eräs Suomen seuratuimpia poliitikkoja. Keväällä järjestetyissä vaaleissa huikean äänivyöryn kerännyt entinen kehonrakentaja onkin useaan otteeseen ollut median huomion keskipisteessä.

Marraskuun alkupuolella julkaistut verotiedot kertoivat, että nainen tienasi vuonna 2010 ainoastaan hieman yli 2000 euroa. Selitys minituloihin on kuitenkin yksinkertainen lähes 30 vuoden aktiiviuran huippu-urheilijana tehneellä, omaa firmaa pyörittävällä naisella.

– Olen saanut vanhanaikaisen kotikasvatuksen säästämisestä, ja minulle on kertynyt säästöjä vuosien varrella. Olen tehnyt hyväntekeväisyyskeikkoja viime vuoden aikana ja nostanut päivä- ja kilometrikorvauksia. En kuitenkaan ole mikään kroisos, vaan elän tosi vaatimattomasti. Harrastuksiin menee nolla euroa ja vaatteita en osta, paitsi joskus jonkun rätin. Ulkomailla kävin aikanaan, mutta en enää paljoakaan, kiireinen kansanedustaja tiivistää MTV3.fin Viihdeuutisille.

Tarkalle rahankäyttäjälle on vuosien varrella kerääntynyt myös muita tuloja oman firman ohella, ja Kike on aina ollut lainkuuliainen veronmaksaja.

– Olen aina maksanut kuuliaisesti veroni. Lisäksi on ollut kaikennäköistä, esimerkiksi isäni voitti lotossa pääpotin, hän paljastaa.

Vaikka tulosarake onkin siis näyttänyt pientä, ei iloisella naisella ole rahaongelmia. Hän kuitenkin on noussut pitämään voimakkaasti puolta sekä sotaveteraanien että opiskelijoiden olosuhteiden puolesta Suomessa. Nainen kertoi aikaisemmin MTV3.fin Viihdeuutisille huolestaan sotaveteraanien budjettileikkauksia kohtaan. Jos valtio ei tule apuun, hän aikoo pyytää sotaveteraanien kuntoutumiseen varojenkeruuseen viimeistään apua ulkomailla asuvilta huippu-urheilijoilta.

– Olen sikäli hyvällä mielellä, etten koskaan menetä toivoani. Vastaus kirjalliseen kysymykseen oli kuitenkin yhtä tyhjän kanssa. Se oli sanallisesti kaunis vastaus, mutta siinä ei ollut mitään uutta, hän miettii.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat