Mainos

Kiivaita taisteluja Groznyin liepeillä

Kiivaita taisteluja on käyty tshetsheenien ja venäläisjoukkojen välillä Bamutin kylän läheisyydessä, kertoo paikalla oleva uutistoimisto Reutersin kirjeenvaihtaja. Kirjeenvaihtajan mukaan satakunta tshetsheenisotilasta hyökkäsi venäläisten asemiin lähellä Bamutin kylää, jota on pidetty tshetsheenien tukikohtana. Bamut sijaitsee Tshetshenian pääkaupungista Groznyista lounaaseen.

Venäjän puolustusministeriön edustaja ei vahvistanut tietoja yhteenotosta. Tiedot venäläisjoukkojen liikkeistä viikonvaihteessa olivat ristiriitaisia. Saksalaisen uutistoimiston DPA:n mukaan venäläiset ovat edenneet jo näköetäisyyden päähän Groznyista. Venäläiskomentaja Viktor Kazantshev sanoi puolestaan, että hänen joukkonsa ovat 18-20 kilometrin päässä Groznyista.

Putin: Ei suuroperaatiota

Venäjän pääministeri Vladimir Putin vakuutti edelleen tänään, ettei Venäjä suunnittele suurta sotilasoperaatiota Tshetsheniassa, mutta jatkaa ilmaiskujaan alueella.
-Emme suunnittele laajamittaista sotilaallista toimintaa, johon sisältyisi panssarivaunuhyökkäyksiä ja kaupunkien valtauksia, Putin sanoi RTR-television haastattelussa. Venäläiset joukot ovat viime päivinä edenneet kohti Groznyia ja niiden on arveltu hyökkäävän itse kaupunkiin.

Viime yönä venäläisjoukot tulittivat teollisuuslaitoksia Groznyin lähellä, kertoi uutistoimisto Interfax viitaten tshetshenialaisiin lähteisiin. Groznyista 25 kilometriä etelään sijaitsevaan sementtitehtaaseen osui ohjus, uutistoimisto mainitsi. Yön aikana venäläiset tykit moukaroivat myös Goragorskin, Pervomaiskojen ja Dolinskin kyliä, jotka sijaitsevat Groznyin lähistöllä. Lisäksi tulitettiin Dagestanin rajan tuntumassa olevia kyliä.

Tshetshenia pyysi apua Saksalta

Tshetshenian ulkoministeri Iljas Ahmadov on vedonnut Saksan ulkoministeriin Joschka Fischeriin, jotta tämä tekisi kaikkensa rauhan palauttamiseksi Tshetsheniaan. Uutistoimisto Interfaxin välittämän tiedon mukaan Ahmadov pyysi Fischeriä käyttämään myös vaikutusvaltaansa, jotta Venäjä ei enää saisi länsimaisia luottoja.

Fischer vieraili loppuviikosta Pietarissa, missä hän vetosi venäläiseen virkaveljeensä Igor Ivanoviin sotatoimien lopettamiseksi Tshetsheniassa ja neuvotteluratkaisun etsimiseksi selkkaukseen.
(STT-AFP-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.