Mainos

Kiista lukukausimaksuista horjuttaa Blairia

Britannian työväenpuolue on ajautumassa poliittiseen kriisiin yliopistojen lukukausimaksujen korotusta koskevassa kiistassa.

Britannian pääministeri Tony Blair sai eilen yhden murheen lisää. Hallituksen esitys, jonka mukaan yliopistoille annetaan lupa periä korotettuja lukukausimaksuja, herätti voimakasta vastustusta jopa työväenpuolueen omissa riveissä.

Yli sata puolueen kansanedustajaa on ilmoittanut äänestävänsä esitystä vastaan. Tämä riittää estämään sen läpimenon.

Blair on sanonut, että hänen auktoriteettinsa mitataan tässä äänestyksessä, ja juuri nyt tilanne näyttää hänen kannaltaan huonolta.

Pääministerillä monta murhetta

Asemastaan taisteleva Blair turvautui tällä viikolla poliitikolle harvinaiseen siirtoon: valehtelusta Irakin sodan suhteen syytetty pääministeri lupasi erota, jos asetutkija David Kellyn itsemurhasta pian julkistettava raportti paljastaa hänen kertoneen muunneltua totuutta.

Sydänvaivoistakin kärsineen Blairin ahdinkoa lisää entisestään se, että asetarkastajat ovat juuri poistuneet Irakista tyhjin käsin, konservatiivipuolue on ottanut johdon mielipidemittauksissa ja työväenpuolue menettää kannatustaan joka kerran, kun Blair mainitsee sanan euro.

Blair haluaisi kuitenkin, että ensi vuoden parlamenttivaalien yhteydessä äänestettäisiin myös Britannian liittymisestä yhteisvaluuttaan.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 09.01.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.