Mainos

Kiinteistöpalvelujen neuvotteluissa syntyi tulos

Palvelualojen ammattiliitto ja työnantajien Kiinteistöpalvelut sopivat palkankorotusten lisäksi, että sopimuskauden aikana otetaan käyttöön uusi palkkausjärjestelmä ja ansionkehitysohjelma.

Siivoojille ja kiinteistönhoitajille on tulossa yhteensä 11 prosentin palkankorotukset sekä palkallinen äitiys- ja isyysvapaa. Palvelualojen ammattiliitto sekä työnantajia edustava Kiinteistöpalvelut-yhdistys saivat tänään aikaan neuvottelutuloksen uusista työehdoista.

Ehdotus nostaa palkkoja tämän lokakuun alusta 3,2 prosenttia. Ensi toukokuussa palkat nousevat 4,3 ja vuoden 2009 toukokuussa 3,5 prosenttia. Ratkaisuun ei sisälly työntekijäpuolen ehdottamaa erillistä 350 euron kertakorvausta.

Neuvotteluissa sovittiin myös siitä, että ensi vuoden alusta otetaan käyttöön kolmen kuukauden palkallinen äitiysvapaa ja kuuden päivän palkallinen isyysvapaa. Yhdessä näiden kanssa palkkaratkaisun kustannusvaikutukseksi on laskettu 11,3 prosenttia.

Neuvottelutulos koskee noin 50 000 työntekijää. Sopimuskausi päättyy maaliskuussa 2010.

"Kohtuullinen tulos"

Pam-ammattiliiton puheenjohtaja Ann Selin luonnehti neuvottelutulosta kohtuulliseksi ja toivoi, että se tyydyttää myös jäsenistöä. Liiton hallitus ottaa kantaa neuvottelutulokseen 15. lokakuuta.

Osapuolet sopivat myös, että alalla otetaan tavoitteeksi päästä muun yksityisen palvelusektorin vähimmäispalkkojen tasolle vuoteen 2015 mennessä. Sitä varten laaditaan erityinen ansiokehitysohjelma.

Neuvottelutuloksen syntyminen merkitsee sitä, että huomenna alkava laaja ylityökielto ei koske siivous- ja kiinteistöpalvelun yrityksiä, eikä niitä koske myöskään ensi viikon perjantaina uhkaava vajaan vuorokauden lakko.

Palvelualojen ammattiliitto jatkaa vielä neuvotteluja muun muassa kaupan sekä hotellien ja ravintoloiden työntekijöiden uusista sopimuksista. Puheenjohtaja Selin kiisti, että kiinteistöpalvelujen neuvottelutuloksessa olisi luettavissa Pamin "yleinen linja".

- Joka pöydässä neuvotellaan erikseen, Selin sanoi neuvottelutuloksen esittelytilaisuudessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.