Mainos

Kiinteistöliitto vaatii valtiolta lisää rahaa taloyhtiöiden korjausavustuksiin

Taloyhtiöt ovat hakeneet korjaushankkeisiinsa avustuksia reilusti enemmän kuin rahaa on varattu budjettiin.Valtio varasi budjettiin rahaa 50 miljoonaa euroa, mutta tarve osoittautui noin 125 miljoonaksi. Kiinteistöliitto vaatii, että valtio pitää lupauksensa ja myöntää 10 prosentin suhdanneluonteisen avustuksen taloyhtiöiden kaikkiin korjaushankkeisiin, jotka ovat käynnistysvalmiita määräajassa.

- Lisätalousarvioon on saatava 75 miljoonaa euroa rahaa lisää, jotta valtio voi lunastaa antamansa lupauksen, vaatii Kiinteistöliiton toimitusjohtaja Harri Hiltunen.

Kiinteistöliiton mukaan lisämääräraha on otettava tämän vuoden ensimmäiseen lisätalousarvioon. Liitosta huomautetaan, että useat korjaukset on päätetty aloittaa vain mikäli avustus myönnetään. Hallituksen olisi toimittava nopeasti, etteivät taloyhtiöt ala peruuttaa tekemiään korjauspäätöksiä ja urakkasopimuksia.

Lisämäärärahalla hallitus voisi liiton mukaan varmistaa yhteensä 750 miljoonan euron arvoisten korjaushankkeiden käynnistymisen tämän vuoden kuluessa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.