Kiinnostavatko syvyydet? Majoitu matkallasi meren alla!

Haluaisitko oleilla meren alla ja nähdä vedenalaisen maailman samasta katselukulmasta kalojen kanssa? Maapallolta löytyy muutama rakennus, jossa voit majoittua vaikkapa merenalaisen hotellin huoneistoissa. Tiedemiehille on tarjolla myös oma merenalainen laboratorio.

Poseidon Undersea Resorts

Eräällä Fijin yksityisellä saarella on loistohotelli Poseidon Resorts. Hotellista löytyy merenalaisten huoneiden lisäksi myös muuta merenalaista oleskelutilaa, kuten ravintola, baari, kirjasto, konferenssihuone, kylpylä ja hääkappeli.

Ylellinen paketti kahden hengen seikkailulle Poseidonin mysteerisaarella maksaa yhteensä 30 000 dollaria. Seikkailu kestää viikon. Hintaan sisältyvät muun muassa kuljetukset, gourmet ateriat ja erilaista ohjelmaa laguunin sukellusvenetutkimusretkestä aina viinin maistajaisiin saakka.

Merenalainen laboratorio

Floridan Key Westistä löytyy maailman ainoa merenalainen meritutkimuslaboratorio Aquarius. Laboratorio sijaitsee reilun 5,5 kilometrin päässä rannikosta, noin 18 metrin syvyydessä ja aivan koralliriutan vieressä.

Tutkijat elävät Aquariuksessa kymmenen päivää tehtävää kohden. Tuona aikana he tutkivat ja tutkimusmatkailevat rannikkomerellä. Aquariuksen omistaa NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration).

Jules' Undersea Lodge

Jules' Undersea Lodge on merenalainen hotelli Floridan Key Largossa. Hotelli sijaitsee Emerald Laguunin pohjassa. Se avasi ovensa yleisölle 1986. Hotelli on nimetty kirjailija Jules Vernen mukaan.

Rakennus on yhdeksän metrin syvyydessä, ja vieraiden täytyy sukeltaa päästäkseen huoneisiinsa. Laitesukelluksen sertifikaattia ei vaadita, jos käytät etuovea, sillä se sijaitsee reilun kuuden metrin syvyydessä.

Hotelli järjestää vierailleen erilaista ohjelmaa kuten sukelluskursseja. Myös tässä hotellissa on mahdollista avioitua merenalaisesti.

Lähteet: www.poseidonresorts.com, www.aquarius.uncw.edu, www.jul.com

Lue myös:

    Uusimmat