Uudelleensyntyminen kiellettyä − näin outoja lakeja on maailmalla!

Onko mieleesi koskaan juolahtanut, että hiekkalinnojen rakentaminen voisi olla laitonta? Lue listaus maailman oudoimmista laeista.

1. Hollannissa on kiellettyä polttaa tupakkaa julkisilla paikoilla, kuten kahviloissa. Sen sijaan kannabissavukkeen polttaminen on täysin sallittua.

2. Dubaissa julkisella paikalla suuteleminen on kiellettyä. Moni turisti on joutunut pidätetyksi pussailtuaan kaduilla laista tietämättömänä.

3. Ontariossa liftaaminen on kiellettyä. Tuomion voi kuitenkin välttää seuraavin perustein:

- Jos kyseessä on matka kotoa työpaikalle.

- Jos rajanylityksiä ei tapahdu.

- Jos kyseessä on liftarin vakiokuski.

- Jos kuskille maksaa jotain kyydistä.

4. Venäjällä likaisella autolla ajaminen on kiellettyä. Huolehdi siis, että autosi kiiltää puhtauttaan. Laki perustuu siihen, että likaisessa autossa rekisterikilpi saattaa peittyä mutaan.

5. Missourissa on kiellettyä ostaa keltaista margariinia. Laki asetettiin 1800-luvulla, koska keltaisen margariinin katsottiin matkivan voita, mikä ei ole sallittua. Keltaisen margariinin ostamisesta voi saada sakot tai joutua peräti kuukaudeksi vankilaan.

6. Italian Caprissa on kiellettyä käyttää kenkiä, joista lähtee ääniä. Eracleassa taas on kiellettyä tehdä hiekkalinnoja hiekkarannoilla. Vigevanossa, Milanon lähellä, patsaan varjossa ei saa seistä.

7. Kiinassa Tiibetin buddhalaiset munkit eivät saa uudelleensyntyä ilman hallituksen lupaa. Hallitus on todennut lain tärkeäksi, sillä uudelleensyntymiset on saatava laitostettua.

8. Sveitsissä on kiellettyä vetää vessaa iltakymmenen jälkeen. Pyykkejä ei saa myöskään ripustaa kuivumaan sunnuntaisin.

9. Singaporessa purukumi oli pitkään pannassa. Nykyään sitä saa ostaa apteekeista. Oston yhteydessä ostajan henkilötiedot kirjataan ylös. Purukumin maahan heittämisestä seuraa sakkoja.

Lähde: azweird.com

Kuva: Colourbox

Studio55/Tuuli Lindgren

Lue myös:

    Uusimmat