Alastomat amerikkalaiset kiipelissä – näin kummallisiin eräonnettomuuksiin ihmiset ovat joutuneet

Luonto voi olla armoton ihmisluontoa kohtaan. Monet selviytymistarinat kuitenkin osoittavat, että haastavistakin olosuhteista voi selvitä.

Maaliskuussa Yhdysvalloissa tapahtui erikoinen onnettomuus, kun nudistirannalle matkalla ollut nuori nainen jäi pulaan kalliolle. Hän pääsi kalliolta pois vasta pelastuspartion saavuttua pelastamaan alastonta neitokaista. Operaatio kesti noin tunnin, ja nainen selvisi tapahtumasta loukkaantumattomana.

Maaliskuussa raportoitiin myös yhdysvaltalaismiehestä, joka jouduttiin pelastamaan niin ikään ilman rihman kiertämää. Mies oli laskeutunut viemäriin huumeiden vaikutuksen alaisena. Hänen ainoa asusteensa pelastushetkellä oli yksi kenkä. Mies kertoi lähteneensä viemäriin etsimään lapsiaan, mutta poliisit kertoivat lasten olleen koko ajan turvassa toisaalla.

Uudessa Seelannissa kolme poikaa katosi viime syksynä lähdettyään soutelemaan Tyynelle valtamerelle. Omaiset ehtivät jo järjestää hautajaiset poikien muistoksi ennen kuin heidät löydettiin 50 päivää katoamisen jälkeen. 1400 kilometrin päähän lähtöpaikastaan ajautuneet pojat kertoivat selvinneensä juomalla merivettä ja syömällä lokkeja.

Tällainen on toimiva selviytymispakkaus

Eläinlääkäri Stuart Nelson menetti kajakkinsa hallinnan eräretkellä Yukonissa, Kanadassa. Nelson menetti kajakkinsa lisäksi ruokatarvikkeet, telttavälineet sekä satelliittipuhelimensa.

Nelson oli kuitenkin kokenut matkaaja, eikä hän joutunut paniikkiin. Mies oli kiinnittänyt henkiinjäämisvarusteet omaan vartaloonsa. Niihin kuuluivat muun muassa veitsi, onkilanka, signaalipeili ja huopa.

– Tärkein asia, joka sinun tulee muistaa, on että selviytymispakkaus ei ole selviytymispakkaus, ellei se ole osa sinua, kertoi Nelson myöhemmin.

Ennen pelastumistaan Nelson yritti löytää veneen, mutta joutui pettymään etsittyään kilometrien ajan. Mies eli 15 päivää syömällä metsän marjoja. Lentokonekin lensi hänen yläpuoleltaan, mutta ei huomannut miestä.

Hän myös yritti kirjoittaa maahan tikuilla hätäviestit SOS ja HELP sekä sytytti puun palamaan. Kukaan ei pelastanut miestä ennen kuin matkailijaporukka sattumalta käveli paikalle.

Kuoleman kourissa helteessä

64-vuotias mies selvisi kuusi päivää ilman ruokaa ja juomaa kalifornialaisessa luonnonpuistossa. Edward Rosenthal oli lähtenyt pienelle iltapäivävaellukselle, kun hän vahingossa eksyi ja harhaili 25 kilometrin matkan erämaahan.

Siellä hän löysi kanjonin laaksoista suojan. Mies yritti turhaan pysäyttää helikoptereita ja ampua soihtuja yötaivaalle.

Ainoa materiaali, johon Rosenthal pystyi kirjoittamaan, oli hänen hattunsa. Mies oli niin varma kuolemastaan, että hän kirjoitti hattuunsa jäähyväisviestit vaimolleen ja tyttärilleen. Lisäksi hän kirjoitti yksityiskohtaiset hautajaisohjeet, joissa nimettiin arkunkantajat ja kerrottiin, minkälainen menu hautajaisiin tulisi.

Kun mies pelastettiin, hän kärsi niin kovasta nestehukasta, ettei pystynyt itse seisomaan saatikka nousemaan helikopteriin.

Rosenthalin vaimo sanoi, että perheessä ei enää tehdä hattutemppuja ja että jos mies lähtee vielä kävelylle, hänen tulee ottaa ystävä mukaan.

Lähteet: www.fox5sandiego.com, www.boredpage.com, www.getoutdoors.com, www.azcentral.com, www.huffingtonpost.com, www.phoenixnewtimes.com

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat