Mainos

Kiinnostaisiko kapseliyö? Kohta se on mahdollista Suomessakin

Japanissa kapselihotellit ovat jo ilmiö ja edullisen erikoinen majoitusratkaisu on rantautumassa nyt Suomeenkin.

Kapselihotelli

Japanissa yleinen majoitustyyppi. Ensimmäinen kapselihotelli avattiin vuonna 1977 Osakassa.

Yhteen huoneistoon on sijoitettu päällekkäin ja rinnakkain useita samankokoisia kapseleita. Keittiö- ja peseytymistilat ovat kapselihotelleissa erikseen.

Kapselissa on yleensä tilaa vain nukkumiseen, joissakin makuukapseleissa on varustuksena esimerkiksi televisio, radio sekä minibaari.

Kapselihotellit olivat aiemmin erityisesti liikemiesten suosiossa, nykyään niissä yöpyy myös pienen budjetin reppureissailijoita.

Kapseli Oy on suunnitellut Suomeen kapselihotellin prototyypin, mihin yritys hakee nyt rahoitusta. Yrityksen aikomuksena on avata Suomen ensimmäinen kapselihotelli vuoden 2014 loppuun mennessä.

Koko idea lähti Facebookin kommenttivyörystä. Kapseli Oy:n toimitusjohtaja pohti pitkän juhlimisillan jälkeen sosiaalisessa mediassa, miksei Helsingistä löydy edullista, ympärivuorokauden auki olevaa hotellia.

– Moni oli ihmetellyt samaa ja kommenttien myötä aloimme kehittämään suomalaista versiota japanilaisesta kapselihotelli-ideasta, Kapseli Oy:n toimitusjohtaja Lilja Tamminen muistelee.

Yli vuoden suunnittelutyön jälkeen suomalaisen kapselihotellin prototyyppi on nyt valmis. Suomalaisversiota ideoitiin yhdessä Aalto-yliopiston opiskelijoiden kanssa.

Kapseli Oy:n makuukapselit muistuttavat japanilaista versiota, mutta niitä on päivitetty skandinaavisempaan makuun sopivammaksi.

– Meidän kapselihuoneet ovat esimerkiksi tilavampia kuin Japanissa. Näissä ei voi vahingossa lyödä päätään ja erityisesti paloturvallisuuteen sekä ilmastointiin on panostettu, Tamminen luettelee.

Luksushotelleja puhtaampia

Suomalaisissa kapseleissa on kiinnitetty erityistä huomiota hygieniaan. Petivaatteiden poiston jälkeen kapselit ovat täysin vesipestäviä. Kapselihuoneen reunat ovat pyöristettyjä, jottei lika pääse kerääntymään nurkkiin.

– Nämä ovat hygieenisempiä kuin loistohotellit, koska jokaisen yöpyjän jälkeen kapseli saadaan täysin puhdistettua.

Kapseli Oy on saanut lukuisia yhteydenottoja ja kiinnostusta kapselimajoitukseen liittyen.

– Optimistisesti tämän vuoden lopulla pitäisi olla hotelli aivan Helsingin ydinkeskustassa, Kapseli Oy:n toimitusjohtaja Lilja Tamminen iloitsee.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.