Mainos

Kiinassa alkaa olla liikaa poikamiehiä

Väestötutkijoiden mukaan suuri epäsuhta sukupuolten välillä on omiaan aiheuttamaan yhteiskunnallista kuohuntaa. Lisäksi yksinäiset miehet ovat alttiimpia rikollisuudelle kuin perheenisät.

Kiinasta on tulossa jättimäinen yksinäisten sydämien kerho, kun maassa lähiaikoina lasketaan olevan 23 miljoonaa naimaiässä olevaa nuorta miestä, joille ei yksinkertaisesti riitä vaimoja. Ranskassa pidetyssä väestökokouksessa asiantuntijat varoittivat vaaroista, joita Kiina joutuu kohtaamaan sukupuolten välisen valtavan epäsuhdan myötä.

Kiinassa syntyvyys on yhden lapsen politiikan myötä laskenut selvästi ja samanaikaisesti poikalapsia on suosittu tyttöjen kustannuksella. 1980-luvulta lähtien sikiöiden sukupuoli on voitu selvittää jo ennalta, mikä on johtanut tyttösikiöiden laajamittaiseen abortointiin.

Vaikka puhemies Mao aikoinaan sanoikin "naisten kannattavan puolta taivasta", miesten ja naisten välinen epäsuhta on revähtänyt 1980-luvulta lähtien. Kun ajauduttiin niin pitkälle, että jokaista sataa syntynyttä tyttövauvaa kohti syntyi 120 poikavauvaa, "ylijäämäpoikia" alettiin kutsua guang guaneiksi eli paljaiksi oksiksi.

Väestötutkijat huomauttivat, että suuri epäsuhta sukupuolten välillä on omiaan aiheuttamaan yhteiskunnallista kuohuntaa. Lisäksi yksinäiset miehet ovat alttiimpia rikollisuudelle kuin perheenisät.

Kiina on ryhtynyt ratkaisemaan ongelmaa palkkaamalla entistä enemmän miehiä vaarallisiin poliisitehtäviin, asevoimiin ja rankkoihin suururakoihin, joissa kuolleisuus on korkeampi kuin muilla aloilla. Sen sijaan laajamittaista ulkomaalaisten naisten maahanmuuttoa ei ole harkittu.

Tutkijat pitivät uskottavimpana vaihtoehtona sitä, että Pekingin ja Shanghain kaltaisiin suurkaupunkeihin muodostuu valtavia poikamiesten gettoja, joissa prostituutio kukoistaa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.