Kiinan poliisi tunnisti rikoksesta epäillyn hetkessä 60 000 ihmisen joukosta – kiitos huipputeknologian

Kiinan poliisi on onnistunut tunnistamaan rikoksesta epäillyn miehen 60 000 ihmisen musiikkikonsertista kasvojentunnistusteknologian avulla, kertoo brittijulkaisu Daily Mail.

Katso yllä olevalta videolta, kuinka erään liettualaismiehen varkaus tallentui valvontakameralle!

31-vuotiasta kiinalaismiestä, joka tunnetaan vain sukunimellä Ao, epäiltiin talousrikoksesta Lounais-Kiinassa ja hän oli ollut jo jonkin aikaa Guangxi-provinssin pidätettävien listalla. Epäilty saatiin vihdoin nalkkiin paikallisen pop-tähden konsertissa naapuriprovinssissa, Jiangxissa, poliisien kasvojentunnistusteknologian ansiosta.

Paikalla konsertissa oli jopa 60 000 ihmistä, joten poliisit kiinnittivät erityistä huomiota suuren konsertin turvallisuuteen. Muun muassa lipunmyynnin tienoille oli asetettu useita kameroita, jotka oli varustettu myös kasvojentunnistuksella.

Poliisien huipputeknologia lopulta tunnistikin rikoksesta epäillyn Aon jopa kymmenien tuhansien ihmisten joukosta ja ilmoitti tästä järjestelmälle. Niin poliisit saapuivat pidättämään järkyttyneen miehen.

– Jos olisin tiennyt siitä [kasvojentunnistuksesta], en olisi mennyt, mies sanoi Daily Mailin mukaan pidätyshetkellä.

Kasvojentunnistusteknologia jo yleistä

Kasvojentunnistusteknologian käyttö kansalaisten seuraamiseen on jo yleinen käytäntö Kiinassa. Erityistä huomiota ihmisten tarkkailuun kiinnitetään erityisesti suurissa yleisötapahtumissa ja lentokentillä. Daily Mailin mukaan viime kuussa muutamat poliisit alkoivat käyttää huipputeknologialla varustettuja aurinkolaseja, joihin on lisätty kasvojentunnistus.

Useat ihmisoikeusryhmät ovat olleet Kiinan toimista huolissaan.

Suomessa poliisi alkoi alkuvuodesta testaamaan kasvojentunnistusta omilla työntekijöillään. Myöhemmin teknologiaa on tarkoitus hyödyntää rikosten tutkimiseen. 

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja