Kiinan mysteerivirus on levinnyt Etelä-Koreaan – kiinalaiset viranomaiset vahvistivat tartuntojen kolminkertaistuneen

1:53
Uutisissa aiemmin: Yksi ihminen kuollut hengitystiesairauteen Kiinassa – aiheuttajaksi epäillään uutta virusta, joka muistuttaa sars-virusta

Etelä-Korea vahvisti maanantaina ensimmäisen koronaviruksen tartuntatapauksen maassaan, kertoo uutistoimisto Reuters. Uudenlainen virus on levinnyt Kiinassa nopeasti.

Etelä-Korean viranomaiset kertoivat, että 35-vuotias kiinalaisnainen oli lentänyt Wuhanista, Kiinasta, eteläkorealaiselle Incheon lentokentälle. Hänet eristettiin maahantulon yhteydessä, sillä hänellä oli virustartunnan oireita, kuten korkea kuume.

Uudenlainen koronavirus on levinnyt Kiinassa useisiin kaupunkeihin, ja ainakin kolme henkilöä on kuollut. Kiinan viranomaisten vahvistamia tapauksia on noin 200, mutta kansainväliset terveysjärjestöt pelkäävät todellisen lukeman olevan jopa yli 1700 tartuntaa.

Kiinan viranomaiset vahvistivat maanantaiaamuna tartuntoja olevan yhteensä noin 200, mikä on kolminkertainen määrä aikaisempaan. Kolmen ihmisen tiedetään menehtyneen tautiin.

Thaimaassa on ilmennyt kaksi tartuntaa ja Japanissa yksi, mikä on saanut valtiot tarkkailemaan maahan saapuvia matkailijoita. Kaikissa tapauksissa tartunnan saanut henkilö oli matkustanut Wuhanin alueelta.

Taudin oireisiin kuuluu muun muassa korkea kuume ja hengitysvaikeudet.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja